Aurajoesta elinvoimaa kunnalle

0

Aurassa käydään keskustelua kunnan suunnitelmasta aktivoida Sisupuiston vieressä sijaitsevaa jokirantaa kaavamuutoksella (AVL 20.1.). Alueelle on visioitu muun muassa kioskia, kahvilaa ja savusaunaa.

Suunnitelma herättää vastustusta läheisten kerrostalojen asukkaissa, jotka pelkäävät muutosten lisäävän ilkivaltaa alueella. Mahdollinen kulku kerrostalojen tonttien läpi ei sekään miellytä.

Asukkaiden huoli ei ole turha. Sisupuistokin on kärsinyt ilkivallasta, vaikka tilanne onkin nyt rauhoittunut. Alue on hankala, sillä se on aivan keskustan tuntumassa, mutta myös katseilta suojassa. Savinen jokitörmä saattaa olla myös ongelma keveillekin rakennuksille. Todennäköisesti esimerkiksi savusauna tarvitsisi vankan paalutuksen.

Ilkivallan pelko ei voi olla syy jättää kehityssuunnitelmat pöydälle. Nuorison häiriökäyttäytyminen on ongelma, jonka juurisyihin pitää puuttua esimerkiksi keskusteluyhteyttä parantamalla ja nuorten toiveita kuuntelemalla. Kovempiakin keinoja, kuten toimivaa kameravalvontaa varmasti myös tarvitaan.

Mahdollinen ilkivalta ei ole ainoa alueen ongelma. Vähintään yhtä suuri ongelma on vanha nahkatehdas, joka rapistuu vuosi vuodelta lisää, on todella ikävän näköinen ja aiheuttaa vaaraa alueen kutsumattomille vieraille.

Onko todella niin, ettei kunnalla ole mitään keinoa puuttua kiinteistönomistajan piittaamattomuuteen? Vanha tehdas pitäisi purkaa ja maaperä puhdistaa. Silloin koko alueesta voisi tulla käyntikortti nimikkojoestaan tunnetulle Auralle.