Lauha sää sai joet tulvimaan

0
Lauha sää on saanut joet tulvimaan. Kuvan Paimionjoelta Juvan voimalaitokselta nappasi Mika Huhtala.

AURANMAA. Lauha sää ja lumet sulattaneet vesisateet ovat nostaneet jokien pinnat Etelä- ja Länsi-Suomessa tulvalukemiin. Tulvahuippu on ennustettu saavutettavan kuluvan viikon alussa. Veden ennakoitiin nousevan näillä alueilla ajankohtaan nähden poikkeuksellisen korkealle, paikoin jopa suurimman vuotuisen tulvan tasolle.

Myös Paimionjoessa ja Aurajoessa vesi on noussut ajankohtaan nähden tavanomaista paljon korkeammalle. Esimerkiksi Hypöistenkoski Aurajoella tulvehti jo sunnuntaina niin, ettei luontopolulla päässyt kulkemaan. Suurinta vuotuista tulvan tasoa kummankaan joen ei kuitenkaan ennusteta saavuttavan.

Tulvan ennustetaan taittuvan laskuun jo tiistain aikana. Sääennuste povaa sateita vielä keskiviikolle, mutta loppuviikkoa kohden lämpötilan ennustetaan painuvan pienesti pakkasen puolelle.

Paimionjoki Koskella. Kuva: Simo Päivärinta.
Juvan voimalaitos. Kuva: Mika Huhtala.