Loppiaistulet loimottavat niin Härkätiellä kuin Aurajoen matkailutielläkin

0
Viime vuonna loppiaistulet loimusivat Tarvasjoella Kertun tuvan edustalla tähän malliin. Kuva: AVL:n arkisto / Marika Timonen

AURANMAA. Loppiaistulet loimottavat perjantaina niin Hämeen Härkätien kuin Aurajoen matkailutienkin varrella.

Aurajoentien matkailutiellä järjestetään loppiaisvaloajelu perjantaina 6.1. kello 16–19. Lukuisat tien varren asukkaat, yritykset tai muu toimijat sytyttävät tulia, kynttilöitä ja valoja tien varteen kulkijoita ilahduttamaan.

Pöytyällä mukana on myös taiteellista otetta, sillä valotaitelija Antti Kulmala tekee erityisvalaistuksia muun muassa Mäkiäisten työväentaloon, Vanhaan Vehnämyllyyn, perusturvataloon, Pöytyän museopappilaan ja Lehtimäen tilalle.

Aurajoentien matkailutien kohteet löytyvät osoitteessa: https://aurajoentie.fi/loppiaisvaloajelu/

Härkätien varrella loppiaistulet loimuavat muun muassa Tarvasjoella, Marttilassa ja Koskella. Tarvasjoelta mukana on ainakin Kertun tupa, jossa on loppiaistulien lisäksi esillä myös valopiha.

Marttilalaiset lupaavat Härkätien olevan valaistu koko kunnan läpi kulkevalta osuudeltaan. Marttilan liikennepuistossa on pieniä tulia ja MLL:n rastirata. Ollilan nuorisoseurantalolta löytyy lisäksi grillausmahdollisuus ja kokko, jossa voi polttaa joulukuusensa. Myös ”Kantolan auringonkukkapellolla” on joulukuusikokko, jonne voi tuoda joulukuusensa poltettavaksi jo ennen tapahtuman alkua. Joulukuusikokko löytyy Salontieltä ennen taajamaa.

Koskella Lions Club Koski Tl järjestää loppiaisperjantaina Härkätulet Nuortentuvan pihalla. Jätkänkynttilät syttyvät kello 18. Paikalla on myös rakovalkeat, grillimakkaraa ja kuumaa mehua myytävänä kello 20 saakka. Paikan päällä on myös mahdollista luistella musiikin säestyksellä (mikäli luistelukenttä on kunnossa).