OP Marttila Sprint keräsi ennätysmäärän osallistujia

0
Erkka Korpiaho ajoi luokkavoitot niin Peugeotilla kuin Mitsubishillä. (Kuva: Simo Päivärinta)

MARTTILA. Lauantaina Erkka Korpiahon pelloilla ajettu OP Marttila Sprint keräsi ennätysmäärän osallistujia. Radalle lähti kaikkiaan lähes 150 autoa.

–Yöllä oli onneksi pakkasta, joten rata kesti yllättävän hyvin, vaikka päivän edetessä jäähilettä tulikin. Onnettomuuksia tai ylimääräisiä keskeytyksiä ei onneksi nähty, Erkka Korpiaho kertoo.

Korpiaho voi olla myös omaan menestykseensä tyytyväinen, sillä luokkavoitot tulivat niin Mitsubishillä kuin Peugeotillakin.

–Pösön kanssa rata oli selkeästi parempi, koska oli alhaisempi numero. Mitsulla ajaessa oli jo vähän uraa. Mitsulla kävi vielä niin, että jouduin ohittamaan edellisen lähtijän, missä meni tietysti jonkun verran aikaa, Korpiaho kertoo.

Korpiaho siis voitti luokan 20 4WD autolla Mitsubishi Lancer EVO6 ja luokan 10 Seniorit 4WD autolla Peugeot 208 T16 R5.

Muista auranmaalaisista yleisöä ilahduttivat muun muassa pöytyäläinen Matti Sallasmaa, joka oli toinen luokassa 10, Seniorit 4WD autolla Mitsubishi EVO 6. Marttilalainen Ismo Nikkilä oli luokassa 3, Historik alle 2050 kolmas autolla Opel Manta B. Koskelainen Viljami Salminen oli toinen luokassa 7, Nuoret V1600 Ford Fiestalla.

Marttilalaislähtöinen Jonna-Julia Valme voitti naisten luokan autolla Mitsubishi Lancer EVO IX. Sami Valme oli luokassa 10, Seniorit 4WD kolmas wv Pololla. Auralainen Kari Karppinen luokassa 9, Seniorit 2WD oli yhdestoista autolla BMV M3. Kyröläinen Henri Pensikkala oli luokassa 14, Hr alle 1650 viides autona Toyota Starlet.