Oripäässä viimeistellään sopimusta veden vientiä harjoittavan yrityksen kanssa

0

ORIPÄÄ. Oripään kunnanhallitus saa maanantaina käsiteltäväkseen sopimusluonnoksen yhteistyökumppanuudesta veden vientiä harjoittavan yrityksen kanssa. Kunnanjohtaja Timo Tolppasen mukaan tavoitteena on hyväksyä sopimusluonnos ja nimetä kunnan edustaja, joka osallistuisi yrityksen hallitustyöskentelyyn. Varsinainen sopimuksen hyväksyntä tulee Tolppasen mukaan myöhemmin vielä kunnanhallituksen päätettäväksi, ellei maanantaihin mennessä asiaa saada valmiiksi valmisteltua.

–Yrityksen osakkaalle Tero Kuosalle olen kertonut kunnan toiveen, että toiminta lähtisi käyntiin, Tolppanen sanoo.

Kunta ja Kuosa yhtiökumppaneineen ovat syksystä 2 021 alkaen hioneet yhteistyökuviota kuntoon. Alunperin toimintaa oli tarkoitus pyörittää Wild Things Finland Oy niminen perustettava yhtiö. Nyt mahdolliseksi yhteistyökumppaniksi on vaihtunut Maple Root Oy, jonka taustalla toimivat Kuosan mukaan samat henkilöt kuin Wild Things Finlandinkin.

Yrityksen vaihtumista Kuosa selittää Patentti- ja rekisterihallituksen toiminnan tahmeudella. Yrityksen suunnitelmista hän lupaa info-tilaisuutta, kunhan asian valmistelussa edetään.

–Mikään ei ole valmista, vaan asia on vielä raakile, Oripään Vesi Oy:nkin toimitusjohtajana työskentelevä Kuosa toteaa.

Sen verran hän tässä vaiheessa paljastaa, että Oripään Veden kiinteistöllä toimintaa olisi tarkoitus harjoittaa. Tolppasen mukaan ajatuksena on laatia 10 vuoden yhteistyösopimus, joka jakaantuisi optiovuosiin.

–Asia tarkentuu [kunnanhallituksen] kokouksessa, hän sanoo.

Tolppasen mukaan kunnan vesihuoltolaitos toimittaisi yritykselle vettä sata kuutiota vuorokaudessa.