Punavalkoiset eivät Pesäkarhuja säikkyneet – Pöytyän pesisnaiset avasivat hallikautensa Porissa kuitenkin tappiolla

0
Pöytyän Urheilijoiden pesäpallonaisten valmistautuminen ensi kesän ykköspesiskauteen eteni viikonloppuna harjoituspeleihin. Punavalkoiset esiintyi Porissa pirteästii, vaikka vastassa olikin Superpesiksen ennakkosuosikki Porin Pesäkarhut. Kuva: Olli-Pekka Pauna.

PESÄPALLO. Pöytyän naisten Ykköspesisjoukkue starttasi talvikauden harjoitusottelunsa sunnuntaina Porin Karhuhallissa. Viime kaudesta nuorentunut ryhmä kohtasi haasteen Superpesiksen kovimmalta huipulta, kun vastaan asettui kestomenestyjä Porin Pesäkarhut. Pöytyän punavalkoiset eivät kuitenkaan kovaa vastusta pelänneet, vaan pystyivät ajoittain härnäämään Pesäkarhuja rohkealla pelillä. Sarjatasojen välinen ero kuitenkin näkyi ja Pori vei voiton jaksoin 2–0 (6–3, 2–0).

Pöytyä avasi ottelun juoksuhanat ensimmäisessä vuoroparissa, kun Maria Sveholmin kakkospuolen lyönti saatteli Siiri Riitamaan kotipesään turvaan. Ilo johtoasemasta oli kuitenkin lyhyt, sillä porilaiset paukuttivat vieraiden hieman hermoillessa pitkän sisävuoron, tekivät peräti viisi juoksua ja menivät 5–1-johtoon mallikkaalla lyöntipelillä.

Molemmat joukkueet onnistuivat toisessa vuoroparissa iskemän yhden juoksun lisää. Pöytyän osalta vuoron kolmas kotiutusyritys tuotti tulosta, kun Joensuun Mailan riveistä Pöytyälle täksi kaudeksi siirtynyt Elli Timonen toimitti hermopallon polttolinjaan ja Riitamaa spurttasi juoksun kotiin.

PUNAVALKOISET saivat läpi jakson rakennettua hyvin kotiutustilanteita ja tasainen juoksu per vuoropari tahti jatkui kolmannessa vuorossa. Parivaljakko Timonen–Riitamaa onnistui toistamiseen ja lukemat kaventuivat 6–3:een, tällä kertaa kolmospuolen sivalluksella. Vieraiden ulkopeli onnistui tasoittavalla pysäyttämään Pesäkarhujen yritykset. Päätösvuorossa Pöytyä ei enää onnistunut yrityksistä huolimatta tekemään täysosumia.

Lyhyen tauon jälkeen Pesäkarhut hyökkäsi heti ensimmäisessä vuoroparissa räväkästi ja takoi taululle pikavauhtia kaksi juoksua kokeneen ykköskärkensä johdolla. Tämän jälkeen ottelussa ei juoksuja enää nähty. Pöytyä pääsi jakson aikana muutaman kerran yrittämään etenijää kotipesään, mutta ratkaisulyönnit eivät tuoneet toivottua tulosta. Punavalkoisten ulkopeli puolestaan toimi ja joukkue pystyi nollaamaan porilaisten yritykset kylmästi lukkari Lydia Eskolan johdolla.

PÖYTYÄN pelinjohtaja Aleksi Mäkelä näki pelissä positiivisia asioita tappiosta huolimatta.

–Olen tosi tyytyväinen kokonaisuuteen, sillä kyseessä oli ensimmäinen harjoituspeli ja joukkueella on vähän yhteisiä kokemuksia isolla kentällä pelaamisesta. Ulkopeli näytti ihan hyvältä, vastassa oli kuitenkin yksi Superpesiksen mestarisuosikeista.

–Erityisesti joukkueen pelivalmius oli hyvä, se onnistui hyvin suhteutettuna treenimäärään. Ensi viikonlopun peleistä saadaan taas uusia kokemuksia eri joukkueista ja kierrätetään kokoonpanoakin jonkin verran, Mäkelä valaisi tulevaa.

Pöytyän naisten talven harjoituspelit jatkuvat ensi viikonloppuna, kun joukkue matkaa ensin lauantaina Raumalle Feran Superpesisjoukkueen vieraaksi. Sunnuntaina Pöytyä kohtaa Karhuhallissa Pesäkarhujen Ykköspesisjoukkueen.