Sisäilmaongelmaisen Nallenkolon lapset ja työntekijät Oripään liikuntahalliin

0
Oripään liikuntahalli.

ORIPÄÄ. Nallenkolon päiväkodin lapset siirtyvät maanantaina 9.1. väistötiloihin Oripään liikuntahalliin. Kunnanjohtaja Timo Tolppanen kertoo tiedotteessa, että Nallenkolon toiminta jatkuu liikuntahallissa, kunnes nuorisotila Nosen huoneisto saadaan muunnettua päiväkodin tarpeisiin.

Nallenkolon toiminta on rajattu liikuntahallilla, joten hallia pystytään käyttämään päivisin myös muuhun toimintaan. Liikuntahalli on käytettävissä arkisin kello 17 jälkeen sekä viikonloppuisin normaaliin tapaan. Myös turnaukset ja muut tapahtumat voidaan järjestää suunnitellusti.

Nosen muutostyöt Nallenkolon väen tarpeisiin alkavat viikolla 2. Ne on tarkoitus saada kuntoon nopealla aikataululla. Kunnan vapaa-aikaohjaaja tiedottaa, kun Noselle on löydetty korvaavat toimitilat.

Nallenkolon päiväkotiin tehtiin 2.–3.11.2022 kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus sekä asbesti- ja haitta-ainekartoitus. Tutkimustulokset tulivat jouluviikolla ja kunnan tekninen osasto selvittää niitä. Tekninen lautakunta tekee myöhemmin Nallenkolon kiinteistön tulevaisuutta koskevan esityksen. Nallenkolon päiväkoti ei ole käyttökiellossa.

Kunta perustelee Nallenkolon lasten ja henkilöstön siirtoa väistötiloihin sillä, että näin viranhaltijat voivat rauhassa pohtia ja suunnitella, mitä peruskorjauksen tarpeessa olevalle kiinteistölle tehdään.

Oripään sivistyslautakunta kokoontuu tiistaina 10.1. valitsemaan uutta varhaiskasvatuksen päällikköä.