Susikoira Roi
Ohjaus: Rane Tiukkanen
Rooleissa: Elina Patrakka, Tipi-koira, Dennis Nylund, Elias Westerberg, Olivia Ainali ja Aki Pelkonen.

C Moressa loppuvuonna 2022 julkaistu elokuva Susikoira Roi on vauhdikas koko perheen elokuva, joka pohjautuu Jorma Kurvisen luomaan kirjasarjaan. Elokuvan pääosassa ovat tyttö ja koira. Elokuvan päähenkilö Valo-tyttö joutuu koulukiusatuksi muutettuaan uuteen paikkaan. Valo löytää jumissa olevan koiran keskeltä metsää. Pelastettuaan tämän koiran Valo saa siitä ystävän, jonka hän nimeää Roiksi.

Valo ja Roi alkavat yhdessä tutkia naapurinpojan katoamistapausta. Kuka on naapurinpojan katoamisen takana?

Elokuva on tehty hyvin samalla kaavalla, kun Susikoira Roi -televisiosarja, joka julkaistiin vuonna 1987. Se ei kuitenkaan haittaa. Tämän uuden elokuvan juoni on samankaltainen ja sisältää samankaltaisia juonenkäänteitä. Erilaista on se, että uuden elokuvan pääosassa ovat tyttö ja koira.

Tykkäsin siitä, kuinka mielenkiintoinen uudesta elokuvasta oli tehty. Elokuvaa jaksoi seurata koko ajan ja sen pituus oli juuri sopiva. Susikoira Roi -elokuvassa parasta on ehdottomasti päähenkilön ja koiran välinen suhde. (C.T.)
Tuomio:  * * * *


Arvosteluasteikko

* * * * * unohtumaton
* * * * hieno
* * * kannattaa katsoa
* * kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
* ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.