Auranmaan työttömyys pikkiriikkisessä kasvussa

0

AURANMAA. Tammikuu ei tuonut kummoistakaan muutosta Auranmaan työttömyystilanteeseen. Työttömien lukumäärä kasvoi kuukauden mittaan kymmenellä hengellä eli 0,2 prosenttiyksiköllä.

Kutakuinkin saman verran nousua on myös vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Vuosi sitten Auranmaalla oli työttömänä 7,3 prosenttia työvoimasta kun lukema on nyt 7,5.

Vuoden aikana työttömyys on vähentynyt Aurassa, Koskella ja Pöytyällä. Eniten lukema on huvennut Koskella, jossa 7,8 prosentin työttömyysaste pieneni 7,1:een.

Marttilassa ja Oripäässä työttömyys on sen sijaan selvästi noussut vuoden kuluessa. Oripään työttömyysprosentti kohosi vuoden aikana 5,2 prosentista 9,5 prosenttiin ja Marttilan 6,0:sta 7,6:een.

Vaikka osassa kuntia työttömien määrä on noussut ja osassa laskenut, on pitkäaikaistyöttömien määrän kohdalla trendi ollut kaikkialla laskeva. Vuosi sitten pitkäaikaistyöttömiä oli Auranmaalla kaikkiaan 203 kun heidän määränsä on parhaillaan 166. Aurassa yli vuoden työttömänä olleita on nyt 40 (-11), Koskella 21 (-5), Marttilassa 16 (-5), Oripäässä 7 (0) ja Pöytyällä 82 (-16). Koko Varsinais-Suomen alueella pitkäaikaistyöttömien määrä on vähentynyt vuoden aikana 16 prosentilla.

Auranmaan alhaisin työttömyysaste on edelleen Auran 5,7 prosenttia ja korkein Oripään 9,5 ilmenee Varsinais-Suomen ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Varsinais-Suomen alhaisin työttömyysaste on puolestaan Ruskon 3,4 prosenttia ja korkein Turun 12,1. Varsinais-Suomen työttömyysaste on 9,2 prosenttia ja koko maan 9,8 prosenttia.