Hirvilaumalla tiukkojen taistojen viikonloppu

0
TarU:lla oli tiukkojen taistojen viikonloppu. Kotiottelu ParSportia vastaan oli vaiherikas. Kuva: Markku Pönni.

JÄÄKIEKKO. TarU:n edustusjoukkue pelasi viikonloppuna kaksi tiukkaa ottelua, joista sai palkkioksi kaksi pistettä. Perjantai-illalla TarU matkasi Panelian Raikkaan vieraaksi. Lohkon kakkospaikkaa pitävä ja edellisen kohtaamisen voittanut PaRa sai vastaansa aiempaa maltillisemmin pelanneen hirvilauman. Jäähytilastojen kyseenalaista ykköspaikkaa pitävän hirvilauman nuorukaiset pysyivät melko hyvin pois jäähyboksista, eivätkä myyneet nahkaansa helpolla.

Vähintään yhden pisteen TarU olisi tästä tasaisesta ja harvinaisen vähämaalisesta taistosta ansainnut, mutta kotijoukkue onnistui viemään tikkarin suusta noin seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua syntyneellä 2–1 voitto-osumalla. Loppuminuuttien romahdusta ei nyt nähty, vaan hirvilauma onnistui pitämään taisteluhengen yllä loppuun asti. Viime minuuteilla TarU:lle vielä tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen kahden miehen ylivoimalla, mutta pitkin kautta sakannut ylivoima ei valitettavasti tälläkään kertaa tuottanut tulosta.

Tärkeät pisteet jäivät perjantain pelistä siis saamatta, mutta pelillisesti ottelu tarjosi hirvilauman kannattajille mukavaa jännitystä. TarU:n ainokaisen maalin teki Miska Back Niko Hirvosen syötöstä ottelun ensimmäisessä erässä.

LAUANTAINA pelit jatkuivat kotikentällä ParSportia vastaan. Vaiherikkaassa ottelussa voitto ratkaistiin jatkoajalla. Peli eteni TarU:n tahdissa toisen erän puoliväliin, jolloin kotijoukkue meni jo 4–1 johtoon. Tämän jälkeen vastustaja päästettiin kuitenkin tasoihin ja ohi. Kolmanteen erään lähdettiin vieraiden 4–5 johdossa.

Hirvilauma ei nytkään lannistunut johtoaseman sulamisesta ja vaihtumisesta takaa-ajoon. Tällä kertaa sinnikkyys myös palkittiin, kun TarU tuli erän alussa tasoihin U19-joukkueesta edustukseen siirtyneen puolustaja Rasmus Takalan maalilla. Erä pelattiin loppuun maaleitta, mutta jatkoajalla Rauhala–Perho serkusdynastia ratkaisi ottelun kotijoukkueelle peliin erityisesti satsanneiden kannattajien riemuksi.

Ottelun pistemiehiä olivat Samuli Perho (1+2), Maksim Myllymäki (1+1), Niko Hirvonen (1+1), Joonas Timonen (1+0), Rasmus Takala (1+0), Oskari Rauhala (1+0), Miska Back (0+2), Kristian Hirvensalo (0+1), Valtteri Jokinen (0+1), Rony Rauhala (0+1) ja Santeri Perho (0+1).

Runkosarjan viimeiseen otteluun TarU saa kovimman mahdollisen vastustajan, lohkoa johtavan Rauma Tigersin. TarU on tällä hetkellä lohkon kuudentena, mutta ensi viikonlopun vieraspeli sekä sijoilla 4–8 olevien joukkueiden edesottamukset omissa peleissään ratkaisevat runkosarjan lopullisen sijoituksen. Pääsyn playoffeihin TarU on jo varmistanut. Playoffit pelataan helmi–maaliskuun vaihteessa.