Kosken lukio tilaa 50 kannettavaa tietokonetta tuleville opiskelijoille

0
Kosken lukio.

KOSKI. Sivistyslautakunta on päättänyt, että Kosken lukio saa tilata 50 kannettavaa tietokonetta Opinsys Oy:lta. Ne tullaan antamaan lukion aloittavien opiskelijoiden käyttöön.

Matemaattisten aineiden opettaja Marjukka Heinonen pyysi tarjousta opiskelijoiden koneista seuraavilta tarjoajilta: Opinsys, Taitonetti, Dustin ja Atea. Tarjoukset eivät ole täysin vertailukelpoisia, koska vain Opinsys pystyy tarjoamaan täyden palvelun paketin: tavallisen opiskelukäytön lisäksi tarvitaan automaattisesti päivittyvä Abitti-koejärjestelmä sekä kattavat huolto- ja tukipalvelut.

Täysin uudet koneet eivät myöskään ole varteenotettava vaihtoehto, koska koneiden käyttövalmiiksi saaminen vaatii ylimääräistä resurssia, jota lukiossa tai kunnalla ei ole. Lukiolla on kahden vuoden kokemus Opinsys:in Lukiolaiskannettavista ja sekä opiskelijat että opettajat ovat olleet tyytyväisiä tietokoneiden toimintaan ja käytettävyyteen. Opinsys:in tarjouksessa käytetyn koneen kokonaishinnaksi tulee 526,45 euroa.