Anna-Maija Virtanen toteuttaa haaveensa juhlavuoden kunniaksi ja perustaa kukkakaupan Marttilaan

0
Marttilalainen Anna-Maija Virtanen tunnustautuu intohimoiseksi kasviharrastajaksi ja siksi kukkakaupan avaaminen parturi-kampaamon yhteyteen on kutkutellut hänen mielessään jo pidemmän aikaa.

MARTTILA. Marttilalaiset ovat olleet jonkin aikaa vailla kukkakauppaa, mutta huhtikuun alussa tilanne muuttuu.

Omaa nimeään kantavaa parturi-kampaamoa pyörittävä Anna-Maija Virtanen hankkii liikehuoneistoonsa Myllypellontielle kukkakaupan kalusteet ja varusteet; kylmäkaapin sekä asianmukaiset leikkuuvälineet. Hän on sopinut vuokraisäntänsä kanssa, että ulkoseinustalle rakennetaan aidattu alue kevät- ja kesäkukkia varten.

Kalustohankintoja miettiessään Virtanen on tutkinut sekä uusia että käytettyjä kapistuksia. Viimeksi mainittuja saa edullisesti, mutta uusista pääsee eroon, jos kukkabisnes ei kannattaisikaan.

– Katson vuoden ajan, kuinka kauppa käy ja teen sitten päätöksen jatkosta. Minulla ei ole mitään hätää, kun kampaamoliiketoiminta tarjoaa toimeentulon, yrittäjä tuumaa.

Hän kaavailee, että ilta-aikoina kukkia voisi ostaa itsepalveluna, mikä lienee etenkin hautausmaalla vierailevien mieleen.

Anna-Maijan Kukaksi nimetyn kaupan toiminta käynnistyy Koti Marttilaan -tapahtumassa tulevana lauantaina.

Pieni elämänmuutos

Marttilasta kotoisin olevalla Anna-Maija Virtasella on menossa juhlavuosi. Hän aloitti yritystoiminnan Ollilassa 30 vuotta sitten, tuoreena Salon ammattikoulusta valmistuneena parturi–kampaajana. Aiempaa työkokemusta reippaalla naisella oli lautojen niputtamisesta Raunion sahalla.

Virtanen tuumaa pienen elämänmuutoksen olevan juhlavuoden myötä paikallaan. Hän aikoo jättäytyä Marttilan Yrittäjien puheenjohtajan tehtävistä sekä yhdistyksen hallituksesta. Myös kukkakaupan aloittaminen on osa muutosta.

Yhdistystoiminnan jättämä aukko paikkautuu juoksuharrastuksen vaalimisella. Virtanen toivoo kroppansa kestävän vielä muutamat maratonit.

Valmistautuminen ensi kesän maratoniin on käynnissä. Aamut alkavat puolen tunnin kävelylenkillä ja energiaa yrittäjä ammentaa myös kuntosalilta sekä nukkumisesta.

– 10 tunnin unet joka yö on paras lääke lähes mihin tahansa vaivaan, hän kiteyttää.

Käsitöitä tauluista koruihin

Palataanpa vielä kasvien maailmaan. Opiskeletko ennen pitkää puutarhuriksi?

– En. Olen aina ollut hirveän huono lukemaan. Mieluummin olen tehnyt töitä käsilläni ja oppinut siten. Saan hoitaa taloyhtiömme pihaa, naapuritontilla olevaa kasvihuonetta ja lisäksi minulla on kasvimaa sekä marjapensaita äitini luona, Anna-Maija Virtanen vastaa.

Käsillä tekemistä hän on toden totta harjoittanut: maalannut tauluja, kutonut, tehnyt koruja ja nikkaroinut puutöitä – muun muassa kaikki olohuoneensa kalusteet sohvaa lukuun ottamatta.

Ennen pitkää Virtanen aikoo panna pitkäjänteisyytensä koetukselle ja perehtyä pitsinnypläykseen. Kukkien kanssa hän haluaisi oppia tekemään sidontoja sekä asetelmia. Tukkuliikkeet järjestävät kyseisistä aiheista koulutuksia ja niihin aloitteleva kukkakauppias tahtoo jossain vaiheessa osallistua.

Kuka?

Anna-Maija Virtanen

48-vuotias

Kotoisin Marttilasta

Parturi–kampaamon yrittäjä

Aloittaa kukkakaupan, Anna-Maijan Kukan

Harrastaa käsitöitä ja liikuntaa

Marttilan Yrittäjien puheenjohtaja