Kosken Nuorisoseuran teatterissa nähdään Liina-Linnea Rautoman, 15, kirjoittama näytelmä kiltin ja ilkeän prinsessan kisailusta

0
Kiltti prinsessa Annabelle (Vilhelmiina Toivonen) ja ilkeä prinsessa Abigail (Karoliina Virolainen) tavoittelevat myyttien ruusua. Kuva: Erri Salin.

KOSKI. Kosken Tl Nuorisoseura ry:n teatteriryhmä Konstit tuo perjantaina 10.3.23 ensi-iltaan näytelmän Niityn salaisuudet. Se pohjautuu 15-vuotiaan Liina-Linnea Rautoman käsikirjoitukseen, jossa sukelletaan satumaailmassa tapahtuvaan hyvän ja pahan väliseen mittelöön.

Näitä ääripäitä edustavat kuninkaan tyttäret. Kuningataräiti on aikanaan eronnut kuninkaasta ja vienyt hyvän prinsessan mukanaan elämään tavallista elämää. Kun vallanperimyksen aika tulee, kruunu siirtyy tyttärelle, joka onnistuu löytämään myyttien ruusun.

Sekä kiltti että ilkeä prinsessa rientävät ruusunetsintään kaveriensa kera. Silloin myös jekkuileva noita työntää lusikkansa soppaan, eivätkä ilkeät tontutkaan päästä etsijöitä helpolla.

Salmisen ympyrä sulkeutuu

Santtu Yli-Liipolan ja Erri Salinin kanssa ohjaajakaartiin kuuluva Matti Salminen kertoo näyttelijäjoukossa olevan nuoria noin kymmenvuotiaista täysi-ikäisiin.

Salminen toteaa, että hänen kohdallaan teatteriympyrä sulkeutuu Niityn salaisuuksien myötä. Hän tuli Kosken Nuorisoseuran teatteritoimintaan nelisen vuosikymmentä sitten ollessaan samanikäinen kuin nyt esitettävän näytelmän käsikirjoittaja Liina-Linnea Rautoma.

– Kohdalleni sattuneessa ensimmäisessä teatterikappaleessa oli mukana Liina-Linnean isä ja isoisä. Näytelmä oli Aleksis Kiven kirjoittama Kihlaus, Salminen muistelee.

Sadussa kaikki on mahdollista

Millaiselle katsojajoukolle nyt nähtävä Niityn salaisuudet on suunnattu?

– Koko perheen juttu, Matti Salminen vastaa.

Hänen mielestään satu sopii hienosti niin teatterin tekijöille kuin katsojillekin. Se johdattaa maailmaan, missä mikä tahansa on mahdollista ja kaikki järjestyy.

Näytelmää varten koko Nuortentuvan pääsali on lavastettu teatterikäyttöön.

Niityn salaisuudet ensi-ilta Kosken Nuortentuvalla 10.3. klo 19. Seuraavat esitykset 15.3. klo 19, 17.3. klo 19 ja 19.3. klo 19. Tiedustelut p. 0400 780 297.