Kyrön oma hoploppi – Perhepeuhu saa liikkeelle ja hyvälle tuulelle

0
Kieli keskellä suuta palloiluun keskittymistä 11 kuukauden ikäiseltä Viljami Forsbackalta. Kuva: Heidi Nurminen

PÖYTYÄ/Kyrö. Sunnuntaina Karinaisten MLL-yhdistys järjesti perhepeuhu ja -liikuntatapahtuman Elisenvaaran yhtenäiskoulun liikuntasalissa. Kyseessä on perheille suunnattu, kerran kuukaudessa järjestettävä toiminnallinen liikuntapäivä. Peuhu on alle kouluikäisille lapsille yhdessä aikuisen kanssa suunniteltu temppuilu ja peliaika, kun taas perheliikuntaan voi osallistua koululainen joko vanhemman tai kaverin kanssa.

–Perhepeuhuja on järjestetty sekä syksyllä 2021 että 2022 ja perheet ovat toivoneet jatkoa, kertoo Karinaisten MLL-yhdistyksen puheenjohtaja Sanna Saari. Perheliikunta on tämän vuoden uutuus, jatkaa Saari.

Elisenvaaran uudet tilat toimivat hyvin pienten ja isompien liikuttamiseen, sillä tilaa peuhaamiselle riittää. Liikuntasali, ja sen lämpimyys, saa kehuja pienimpien peuhaajien vanhemmilta.

–Todella hienot tilat, toteaa Nora Forsbacka seuratessaan 11 kk ikäisen Viljami-poikansa konttailua liikuntasalin lattialla.

Toimivien tilojen lisäksi MLL on saanut käyttöönsä koulun liikuntavälineet. Touhukas kuhina onkin heti aamusta käynnissä, kun taaperot testaavat eri toimintapisteitä.

–Tämä on Kyrön oma hoploppi, nauraa Saari.

Vapaaehtoisten voimin

Peuhu- ja liikuntatapahtuma on tullut tarpeeseen. Tänä vuonna ensimmäinen toimintapäivä järjestettiin helmikuussa ja sen runsas kävijämäärä oli iloinen yllätys.

–Täällä tutustuu ihmisiin, kertoo Karinaisten MLL:n varapuheenjohtaja Janina Mäkinen.

MLL:n toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisuuteen ja tapahtuminen järjestäminen vaatii tekijöitä. Näin ollen lisää väkeä kaivataan.

–Mukaan yhdistyksen toimintaan saa tulla eikä ole pakkoa kuulua hallitukseen, vinkkaa Mäkinen.

Vapaaehtoisten voimin pyörii tälläkin hetkellä esimerkiksi perhekahvila. Myös perhepeuhu ja -liikuntatapahtuma on kasattu pitkälti vapaaehtoisten voimin.

–Jos tekijöitä riittää jatkossakin, voidaan peuhuja järjestää useamminkin, toteaa varapuheenjohtaja Mäkinen.

Vaikka joka viikonloppu

–Tätä voisi olla vaikka joka viikonloppu, kertoo Mäkinen jonkun vanhemman hänelle tokaisseen jo heti päivän alussa.

Seuraavan kerran peuhu- ja liikuntapäivä on tulossa huhtikuun alussa, kuun ensimmäisenä sunnuntaina. Lisäksi huhtikuun puolivälissä on 13–17-vuotiaille nuorille mahdollisuus osallistua tanssiliikuntatunnille. Tunti on maksuton eikä paineita tanssin osaamisesta ole.

–Matalan kynnyksen tapahtumilla halutaan tukea paikallisia perheitä, kertoo Mäkinen.

Touhusta hikisiä ja välipalasta tyytyväisiä lapsia onkin sali täynnä. Kun kysyy sekä lasten että vanhempien suunnitelmia jatkokäynneille on vastaus yksiselitteinen:

–Tullaan uudestaan!