Marttilassa Auranmaan innokkaimmat ennakkoäänestäjät – Äänestysinto viime vaaleja vilkkaampaa

0

AURANMAA. Auranmaan innokkaimmat ennakkoäänestäjät löytyivät jälleen Marttilasta. 43,8 prosenttia Marttilan äänioikeutetuista antoi eduskuntavaaleissa äänensä ennakkoon. Määrä oli karvan verran enemmän kuin viime eduskuntavaaleissa: tuolloin marttilalaisista äänesti ennakkoon 43,1 prosenttia.

Lukema oli koko Varsinais-Suomen neljänneksi korkein. Marttilan ohi menivät vain Kustavi (47,3 %), Naantali (44,7 %) ja Turku (44,0 %).

Ennakkoäänestys oli kaikissa Auranmaan kunnissa edellisiä eduskuntavaaleja vilkkaampaa. Koko Auranmaan alueen ennakkoäänestysprosentti oli nyt 40,9, kun se vuoden 2019 vaaleissa oli 36,9 prosenttia.

Auralaisista äänesti ennakkoon 42,7 prosenttia, kun edellisissä eduskuntavaaleissa heitä oli 36,7 prosenttia. Pöytyän ennakkoäänestysprosentti oli 40,3 (37,5 %), Kosken 38,4 (32,1 %) ja Oripään 38,4 (33,2 %).

Varsinais-Suomen vaalipiirin äänestysprosentti oli tiistaina päättyneessä ennakkoäänestyksessä 40,8 ja koko maan 40 prosenttia.

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntai 2.4., jolloin äänestetään äänioikeusilmoitukseen merkityssä oman kotikunnan äänestyspaikassa. Auranmaalla äänestyspaikkoina toimivat Auran kirjasto, Koskella Talolan koulu, Marttilan koulu, Oripään kirjasto ja Pöytyällä Kisariihi, Kyrön toimipiste sekä Yläneen Osuuspankin kerhohuone. Vaalihuoneistot ovat avoinna sunnuntaina kello 9–20.