Sara Laukkanen ja Lasse Vuohijoki palkittiin markkinoilla ansioistaan

0
Sara Laukkanen ja Lasse Vuohijoki saivat markkinoilla käteensä kunniakirjat. Keskellä ansioituneet palkinnut Auran hyvinvointijohtaja Jaana Ranta-aho. (Kuva: Asko Virtanen)

AURA. Sara Laukkanen ja Lasse Vuohijoki palkittiin Auran markkinoilla ansioituneina auralaisina. Sara Laukkanen palkittiin ansioistaan lasten ja nuorten hyväksi.

”Pitää huolta lapsista ja nuorista, edistää auralaisten lasten ja nuorten toimintaa isolla sydämellä ja on aktiivisesti mukana luomassa muutosta”, todettiin kunniakirjan perusteluissa.

Kolme ja puoli vuotta Aurassa asunut Laukkanen on ollut mukana muun muassa nuorisoseurassa ja MLL:ssä.

–Yhdistyksissä toimiminen on hyvä tapa tutustua paikkakuntaan ja paikkakuntalaisiin ja toimia lasten ja nuorten hyväksi. Tunnustus tuntuu kyllä tosi hienolta varsinkin kun kuulin, että se perustuu äänestykseen, Laukkanen sanoi.

Iloa ihmisille

Toinen palkittu Lasse Vuohijoki tunnetaan erikoisesti työstään Ulkoilulahdon hyväksi. ”Ulkoilulahdon puitteet on viimeisen päälle hoidettu meidän kuntalaisten iloksi. Lasselle tästä suuri kiitos. Lasse on antanut enemmän kuin yksikään toinen aikaansa, panostaan ja myös varojaan Auran kuntopolun ylläpitoon ja kehittämiseen” palkinnon perusteluissa todettiin.

–Raati on valintansa tehnyt ja kiitollisena otetaan kunnianosoitus vastaan. Kyllähän tällainen lämmittää, vaikka porukalla johtokunnassa tietysti hommia tehdään, Vuohijoki sanoi.

–Kyllähän se motivoi, kun saa tuotettua iloa ihmisille.

Ulkoilulahto on myös kehittymässä. Parhaillaan suunnitteilla on retkeilyreitistö.

Tunnelma viehättää

Markkinoille vetää vuosi toisensa jälkeen varsinkin leppoisa tunnelma.

Karita Laine oli saapunut paikalle kolmen lapsensa kanssa.

–Ilmapallot ainakin ostetaan ja puukori, mutta vasta viimeiseksi. Sitä ennen kierrellään ja katsotaan mitä kaikkea on tarjolla. Tunnelma vetää vuosi toisensa jälkeen markkinoille. Täällä on kiva fiilis ja ihmiset hyvällä tuulella, Karita Laine kertoi.

Iloisia ilmeitä löytyi myös Lions clubin teltalta. Auran markkinat on klubin suurin vuosittainen ponnistus. Väkeä ja myyjiä oli runsaasti paikalla, joten hymy oli herkässä, kun leijonien Seppo Riski, klubin presidentti Matti Antikainen, Mikko Lipsanen, Pertti Leppäkoski ja Matti Simola asettuivat kuvaan tapahtumassa, joka on Auran leijonien suurin vuotuinen varainkeräystapahtuma.