Satu Virtanen, vko 13

0
Satu Virtanen

Nimi, ikä, kotipaikka, ammatti
–Satu Virtanen, 52, Salo. Olen ammatiltani luokanopettaja ja erityisluokanopettaja. Tällä hetkellä työskentelen Marttilassa rehtorina ja sivistysjohtajana.

Mikä sai sinut viimeksi ilahtumaan?
–Tänään minua ilahdutti kiva keskustelu koulumme oppilaan kanssa.

Mitä harrastat ja mikä siinä viehättää?
–Olen ollut partiolainen jo yli 40 vuotta. Partio on monipuolinen ja kehittävä harrastus. Partio-ohjelma pitää sisällään niin monenlaisia asioita, että harrastus sopii kaikille. Itse olen aina tykännyt leirielämästä. Näin aikuisena arvostan myös yksilöllisen partiopolun nousujohteisuutta ja yhdessä johtajuuteen kasvamista.

Jos voisit muuttaa yhden asian, mikä se olisi?
–Tällä hetkellä some- ja nettikiusaaminen saa minut vihaiseksi. On käsittämätöntä, miten monet ihmiset kokevat oikeudekseen kommentoida toisia ihmisiä negatiivisesti. Siihen pitäisi saada muutos.

Mitä terveisiä lähettäisit kotikuntasi päättäjille?
–Varhaiskasvatukseen ja koulutukseen sekä opiskeluhuoltoon kannattaa satsata. Riittävä tuki ja ennaltaehkäisevä työ nuorten parissa maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä.

Mikä on sinulle tärkein kotikuntasi lähipalvelu?
–Kirjasto ja uimahalli.

Kuka tai mikä ansaitsisi saada 500 euron setelin?
–Antaisin 500 euroa paikalliselle urheiluseuralle käytettäväksi lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukemiseen.

Mikä on lempielokuvasi / kappaleesi / urheiluseurasi / kirjasi (jokin näistä) – ja miksi?
–Hyviä kirjoja on todella paljon. Erityisesti tykkään lukea elämänkertoja. Lempikirjani on Frank McCourtin Seitsemännen portaan enkeli. Se kertoo pienen pojan surullisen kasvutarinan ja selviytymisen nuoreksi aikuiseksi. Tarina on erityisen vaikuttava, koska se on totta.

Edellinen viikon henkilö halusi kysyä sinulta: ketä poliitikkoa arvostat eniten?
–Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistöä. Hän on asioita huolellisesti eri näkökulmista harkitseva ja rauhallinen vastuunkantaja.

Mitä kysyisit seuraavalta viikon henkilöltä?
–Mihin haluaisit matkustaa ja miksi?