Työttömyys vähenee Varsinais-Suomessa, vaan ei liiemmin Auranmaalla

0

AURANMAA. Helmikuu ei tuonut kummoistakaan muutosta Auranmaan työttömyysasteeseen. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni kuukauden aikana viidellä henkilöllä ja alueen työttömyysaste putosi vaivaisella 0,1 prosenttiyksiköllä.

Vuoden aikana Auranmaan alueen työttömyysaste kohosi 6,9 prosentista 7,4:ään kun samanaikaisesti Varsinais-Suomen työttömyysaste laski 9,5 prosentista 9,0 prosenttiin.

Koski oli Auranmaan alueen kunnista ainoa, jossa työttömyys väheni: Kosken lukema putosi vuodessa 7,2 prosentista 6,7:ään.

Pöytyän työttömyysluvut sen sijaan polkevat tasaisesti paikallaan: työttömyysaste oli niin helmikuun lopussa, tammikuun lopussa kuin vuosi sitten 8,1 prosenttia.

Työttömyys lisääntyi Auranmaalla vuoden aikana eniten Oripäässä ja Marttilassa. Oripään työttömyysaste kohosi 5,3 prosentista 9,1:een ja Marttilan 5,8:sta 7,3:een prosenttiin ilmenee ely-keskuksen julkaisemasta Varsinais-Suomen työllisyyskatsauksesta.

Oripään työttömyysaste on edelleen Auranmaan korkein. Matalin on puolestaan Auran 6,1 prosenttia.

Työllisyyskatsauksen mukaan naisten työttömyys on supistunut Varsinais-Suomessa enemmän kuin miesten. Auranmaalla vastaava trendi on havaittavissa vain Aurassa ja Pöytyällä: molemmissa kunnissa työttömien naisten määrä väheni vuoden aikana kun taas miesten työttömyys lisääntyi.

Auranmaan 7,4 prosentin työttömyysaste on noususta huolimatta edelleen maakunnan ja valtakunnan tasoa alhaisempi. Varsinais-Suomen työttömyysaste oli helmikuun lopussa 9,0 ja koko maan 9,7 prosenttia.

Varsinais-Suomen alhaisin työttömyysaste on Ruskon 3,5 prosenttia ja korkein puolestaan Turun 11,8 prosenttia.