Kannatustaan menettänyt keskusta edelleen Kosken ykkönen

0

KOSKI. Perussuomalaiset ja kokoomus kasvattivat kannatustaan, mutta keskusta pysyi edelleen Kosken ykkösenä. Perinteisesti vahvaa kannatusta Koskella nauttinutta keskustaa kannatti nyt 32,6 prosenttia äänestäneistä. Keskustan kannatus kutistui 7,5 prosenttiyksikköä. Kannatuksen laskusuunta alkoi jo edellisissä eduskuntavaaleissa.

Perussuomalaiset oli Koskella toiseksi suosituin puolue 25,2 prosentin kannatuksella. Edellisistä vaaleista kannatus kasvoi 5,4 prosenttiyksikköä. Kokoomusta kannatti 17,2 prosenttia koskelaisäänestäjistä. Puolueen kannatus kasvoi 3,9 prosenttiyksikköä.

Edellisten vaalien nousija sosiaalidemokraatit onnistui myös nyt hieman kasvattamaan kannatustaan. Puoluetta kannatti 10,6 prosenttia äänestäneistä (+0,3). Vasemmistoliiton kannatus sen sijaan ei pitänyt, vaan viime vaalien nousijan kannatus kääntyi laskuun ollen 4,8 prosenttia (-1,8)

Liike Nyt sai 3,0 prosenttia äänistä (+3,0), vihreitä kannatti 2,5 prosenttia (-1,5) ja kristillisdemokraatteja 1,5 prosenttia (-1,0) äänestäjistä. Vapauden liiton kannatus oli 1,2 prosenttia. Kahdeksan ryhmän kannatus jäi alle prosenttiyksikön.

ÄÄNIHARAVIA Koskella olivat keskustan Jani Kurvinen (187 ääntä) ja ministeri Annika Saarikko (127) sekä perussuomalaisten kansanedustaja Mikko Lunden (91) ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (70). Kaikki neljä kasvattivat kannatustaan edellisistä vaaleista, mutta Saarikko näistä neljästä vähiten ja Lunden eniten.

Runsaasti ääniä keräsivät myös perussuomalaisten kansanedustajat Vilhelm Junnila (50) ja Ville Tavio (50). Auranmaalaisista ehdokkaista Saarikon jälkeen eniten ääniä sai kokoomuksen Sanna Pitkänen (40). Naapurin Marttilan ehdokkaista perussuomalaisten Lauri Heikkilä sai 36 ja keskustan Olli-Pekka Aalto 13 ääntä.

Äänestysinto Koskella kasvoi. Ääntään käytti nyt 73,1 prosenttia äänioikeutetuista, kun neljä vuotta sitten osuus oli 72 prosenttia.