Koulu tuo elinvoimaa

0

Tarvasjoen koulu täytti 20 vuotta jo vuonna 2021, mutta juhlia päästiin koronan vuoksi viettämään vasta nyt. Koulua Tarvasjoella on toki käyty paljon pidempään ja toivottavasti käydään myös pitkälle tulevaisuuteen.

Olipa paikkakunta itsenäinen kunta tai osa suurempaa, koululla on valtava merkitys elinvoimalle. Lyhyt koulumatka on tietysti jo sinänsä hyvä asia, mutta myös sillä on merkitystä, että paikkakunnan nuoriso tapaa toisiaan samassa koulussa ja muodostaa sosiaalisia suhteita.

Auranmaalla oman koulun merkitys on ymmärretty hyvin. Koskella on panostettu voimakkaasti lukion vetovoimaan ja saatukin oppilaita monista eri kunnista. Pöytyällä on viime vuosina investoitu vahvasti nykyaikaiseen rakennuskantaan.

Koulun elinvoima on kuitenkin vahvasti sidoksissa paikkakunnan elinvoimaan. Tarvasjoen koulun oppilasmäärä on ollut laskussa jo pitkään. Välillä on jopa väläytelty, että yläluokat voisivat siirtyä Liedon keskustaan. Tilanne Liedon sisällä on sellainen, että keskustassa väkimäärä kasvaa jopa liian nopeasti, Tarvasjoella taas tarvittaisiin lisää väkeä.

Ihmiset päättävät tietysti itse siitä, missä asuvat, mutta paljon on kiinni myös markkinoinnista. Liedon pitäisi nykyistä paremmin nähdä se, että panostamalla Tarvasjoen tonttimarkkinointiin ja liikenneyhteyksiin nykyistä selvästi enemmän, kuntaa olisi mahdollista kehittää nykyistä tasapuolisemmin.