Lauri Heikkilä vaalituloksesta: ”On asuttava kaupungissa, jos haluaa päästä eduskuntaan”

0
Lauri Heikkilä sanoo suuntaavansa kesää kohti positiivisin mielin. Maanviljelyn parissa alkavat kohta kevätkiireet ja kunnallisessa päätöksenteossa on luvassa mielenkiintoisia hetkiä, kun Marttilalle ryhdytään valitsemaan uutta kunnanjohtajaa.

MARTTILA. Perussuomalaisia edustava marttilalainen Lauri Heikkilä arvioi eduskuntavaalien menneen hänen puolueensa kannalta kohtalaisesti.

– Ei voi sanoa että hyvin, koska Varsinais-Suomesta ei tullut perussuomalaisille yhtään lisäpaikkaa, Heikkilä kiteyttää.

Perussuomalaisten olisi hänen mielestään aika päästä hallitukseen, kun kerran puolueen hajaannus on selätetty ja kannatus on suurta. Hallituksen muodostamisen Heikkilä veikkaa kestävän ainakin kuukauden päivät.

1 070 ääneen jäänyttä äänisaalistaan hän selittää sillä, että kaupunkilaiset äänestävät kaupungissa asuvia ehdokkaita ja siksi vähäväkisen maaseudun asukkaan on vaikea päästä eduskuntaan. Heikkilän mielestä varsinaissuomalaisella kansanedustajaehdokkaalla olisi hyvä olla koti joko Turussa, Salossa tai niiden lähiseudulla.

Varsinaissuomalaisista perussuomalaisista pienimmällä äänipotilla eduskuntaan ponnisti salolainen Mikko Lundén. Hän sai 5 283 ääntä. Eduskuntaan päässeistä perussuomalaisista Ritva ”Kike” Elomaa asuu Maskussa, Vilhelm Junnila Naantalissa ja Ville Tavio Turussa. Elomaa sai 6 753 ääntä, Junnila 8 275 ääntä ja Tavio 15 063 ääntä.

Seuraavat suuret vaalit on vuoden 2025 kuntavaalit. Heikkilä ei ole päättänyt osallistumisestaan niihin, saati sitten seuraaviin eduskuntavaaleihin.

– Saa nähdä, millaisessa kunnossa tulen olemaan. Vielä saan käydä yliopistolla töissä vähän yli kaksi vuotta, ennen kuin 68 ikävuotta tulee täyteen ja on siirryttävä eläkkeelle, hän tuumii.