Perussuomalaiset vahvin Aurassa

0
Perussuomalaiset olivat Aurassa jälleen suosituin puolue.

AURA. Perussuomalaiset olivat viime vaalien tapaan Aurassa suosituin. Puolue keräsi 29,3 prosenttia äänistä eli kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin neljä vuotta sitten.

Eniten ääniosuuttaan kasvatti kokoomus, joka oli toiseksi suosituin 22,3 prosentin ääniosuudella. Kokoomus kasvatti osuuttaan kuudella prosenttiyksiköllä. Kolmanneksi sijoittuneiden demareiden kannatus oli 14,3 prosenttia, mikä on 3,6 prosenttiyksikköä viime eduskuntavaaleja vähemmän.

Nelossijalle jäänyt keskusta keräsi äänistä 14,1 prosenttia, mikä on 3,2 prosenttiyksikköä viime vaaleja vähemmän.

Vasemmistoliitto keräsi kahdeksan prosentin kannatuksen eli 2,6 prosenttiyksikköä viime vaaleja vähemmän.

Vihreät saivat kannatusta 3,2 prosenttia eli 0,4 prosenttiyksikköä viime vaaleja vähemmän. Kristillisdemokraatit nostivat kannatustaan 1,4 prosenttiyksikköä, heitä kannatti 3,8 prosenttia auralaisista. Liike nyt keräsi kannatusta 2,7 prosenttia, kasvua oli prosenttiyksiköissä saman verran.

Suosituimmiksi ehdokkaiksi Aurassa nousi perussuomalaisten Ville Tavio. Hän keräsi 176 ääntä eli kolme enemmän kuin toiseksi suosituin ehdokas keskustan Annika Saarikko.

Kolmanneksi suosituin oli kokoomuksen pöytyäläisehdokas Sanna Pitkänen, hän sai 125 ääntä. Suosituin demari oli Eeva-Johanna Eloranta, hän sai 97 ääntä eli neljä enemmän kuin kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Vasemmistoliiton suosituin oli Li Andersson. Hän sai 74 ääntä eli 25 ääntä enemmän kuin vasemmistoliiton paikallinen ehdokas Jenni Päätalo.

Äänestysaktiivisuus nousi Aurassa hienoisesti valtakunnan ja maakunnankin tasoa korkeammaksi. 73,7 prosenttia Auran äänioikeutetuista kävi äänestämässä, kun koko maakunnan lukua oli 73,1 ja koko valtakunnan 71,9.