Tarvasjoen perussuomalaistuminen jatkui

0

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen perussuomalaistuminen jatkui. Viime eduskuntavaaleissa Tarvasjoen suosituimmaksi puolueeksi noussut perussuomalaiset vahvisti kannatustaan ja sai nyt 31 prosentin osuuden annetuista äänistä. Kannatus kasvoi 4,7 prosenttiyksikköä.

Keskustan kannatuksen lasku hieman loiveni edellisistä vaaleista, mutta kannatustaan kasvattanut kokoomuskin tuli jo lähelle keskustan kannatuslukemia. Keskustaa kannatti nyt 20,3 prosenttia (-4,6) ja kokoomusta 18,9 prosenttia (+3,0) tarvasjokelaisista äänestäjistä.

Viime vaalien voittajat sosiaalidemokraatit ja vasemmistoliitto kokivat Tarvasjoella tappion. Sosiaalidemokraatteja kannatti 9,3 prosenttia (-2,9) ja vasemmistoliittoa 8,2 prosenttia (-0,5) äänestäjistä. Vihreiden kannatus oli nyt 4,6 prosenttia (+0,7) ja kristillisdemokraattien 3,0 prosenttia (+0,2). Liike nyt sai 1,8 prosenttia äänistä (-0,6) ja vapauden liitto 1,4.

ANNIKA Saarikko oli edelleen tarvasjokelaisten suosikkiehdokas, vaikka menettikin äänimääriä edellisistä vaaleista. Keskustan ministeri sai tarvasjokelaisilta nyt 90 ääntä, kun edellisissä eduskuntavaaleissa Tarvasjoelta satoi Saarikon laariin 101 ääntä.

Toiseksi eniten ääniä keräsi perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio (70), joka kiilasi ohi puoluetoverinsa, kansanedustaja Vilhelmi Junnilan (61). Viiden eniten ääniä Tarvasjoelta keränneen sakkiin ylsivät myös Pertti Hemmilä (kok., 55) ja Li Andersson (vas., 48).

Liedon ja Auranmaan omista ehdokkaista lietolainen Henna Takatalo (kesk.) sai Tarvasjoelta 38, lietolainen Tomi Pohjankukka (ps.) 35 ja marttilalainen Lauri Heikkilä (ps.) 28 ääntä. Pöytyäläiselle Sanna Pitkäsellekin (kok.) herui 25 ääntä, mutta muiden auranmaalaisehdokkaiden äänisaalis jäi laihaksi.

Koko Liedon suosituin puolue oli kokoomus 26,2 prosentin kannatuksella. Perussuomalaiset saivat 23,9 prosentin ja SDP 16,1 prosentin kannatuksen. Keskustaa kannatti 10 prosenttia lietolaisista. Liedon äänikuningas oli Ville Tavio 783 äänellä.

Liedon äänestysprosentti oli 73,1 ja Tarvasjoen hieman isompi, 73,6. Edellisistä vaaleista tarvasjokelaisten äänestysinto kasvoi 1,6 prosenttiyksikköä.