AURANMAA. Auranmaalla riittää viikonvaihteessa tapahtumia. Viikonvaihteen menoputken voi aloittaa Marttilan Nuorisoseuran kansantanssiryhmien esityksellä ja lopettaa Marttilan Wappuriehaan.
Kokosimme juttuun Auranmaan alueen vappuviikonlopun tapahtumat.

Karjalaisuus saapuu Marttilaan
Marttilan Nuorisoseuran kansantanssiryhmät esittävät tanssillisen, näytelmällisen ja laulullisen konsertin karjalaisuuden saapumisesta ja sopeutumisesta Varsinais-Suomen Marttilaan. Evakkomatkan tehneiden ihmisten ja paikkakuntalaisten yhteiselo ei ollut ensin ihan mutkatonta, mutta kaikesta selvittiin. Esitykset perjantaina 28.4. klo 19 ja lauantaina 29.4. klo 14 Marttilan nuorisoseurantalolla.

Yläneen torille
Lauantaina 29.4. on Eläkeliiton Yläneen yhdistyksen torivuoro. Teltasta kahvia, teetä ja simaa munkin kera. Luvassa myös arpajaiset.

Lastenlaululauantai
Loimaan elävän musiikin yhdistys Loivari ry järjestää lastenlaulutapahtuman lauantaina 29.4. klo 13–16 Wanhassa Kanalassa Niinijoella. Tapahtumassa kuullaan sekä uusia että vanhoja lastenlauluja. Mukana myös Pampula Pupu. Väliajoilla voi tutustua ystäväkoiriin. Paikalla on myös alpakoita, kääpiökaneja ja kepparirata. Tapahtumaan on pääsymaksu.

Kuohuva trio -kamarimusiikkikonsertti
Marttilan kirkossa koetaan lauantaina 29.4. klo 16 ainutlaatuinen kamarimusiikin juhlahetki. Aleksandra Gribanova, viulu, David Sarkisyan, alttoviulu ja Elvin Sobolev, piano lupaavat kuohuvaa ja korkeatasoista kamarimusiikkia. Trio tulkitsee Felix Mendelssohnin, Johann Sebastian Bachin ja Anton Arenskyn musiikkia. Muusikot ovat opiskelleet Turun taideakatemiassa ja esiintyneet mm. Turun filharmonisen orkesterin solisteina. Tapahtuman järjestää Salon seurakunta.

Vappurieha lapsille
MLL Pöytyä järjestää alle kouluikäisten vappuriehan lauantaina 29.4. klo 15–17 Kisariihessä (Yläneentie 66, Riihikoski). Paikalla mm. MLL:n temppurata, pomppulinna, kasvomaalausta, hienoin puku -kisa, Riihikosken vanhempainyhdistyksen buffetti, Pöytyän Kaiman lakumyynti ja Pöytyän Urheilijoiden frisbeegolfjaoston fribapiste. Ilmainen sisäänpääsy. Vappuriehassa lapset touhuavat huoltajan vastuulla ja valvonnassa pienimmät huomioiden.

Vappudisco koululaisille
Kisariihessä pidetään Vappudisco 1–6-luokkalaisille lauantaina 29.4. klo 18–21. Ohjelmassa myös kilpailuja, kasvomaalausta, selfieseinä ja buffet. Pääsymaksu 3 e. Tapahtuman järjestää Pöytyän Kaima P12.

Vappukahvilaan
Perinteinen vappukahvila Tarvasjoen seurakuntatalolla on tänä vuonna jo vapunaattona, sunnuntaina 30.4. klo 11–13. Simaa ja munkkeja myydään lähetystyön hyväksi. Mahdollisuus on ostaa tuotteita myös kotiin, simaa varten oma astia mukaan. Kahvilassa lauletaan yhdessä keväisiä lauluja. Kevättä rintaan! Menossa mukana lähetys- ja musiikkitiimit.

Kotokutoista-tapahtuma
Yläneen työväentalolla nähdään ja kuullaan sunnuntaina 30.4. klo 14 Kotikutoista -runo- ja musiikkitapahtuma. Arimon runoja lausuvat Ulpu Rastas ja Arimo Helmisaari. Musiikkia esittävät Typykät, Turo Lento, Jari Helmisaari ja Tapio Rastas. Liput 10 e, käteismaksu, pullakahvit ja vappusima sisältyvät lipun hintaan. Tilaisuuden tuotto käytetään työväentalon kunnostukseen. Tapahtuman järjestää Yläneen työväenyhdistys, torpparitoimikunta.

Vappuaamun muistohetki
Vappuaamuna 1.5. klo 9 muistohetki Yläneen 1918-muistomerkillä. Kahvitilaisuus Yläneen työväentalossa. Tapahtuman järjestää Yläneen työväenjärjestöt.

Vappubrunssi
Kevään tuloa riemuitaan vapun päivän brunssilla Kosken Nuortentuvalla 1.5. klo 12 alkaen. Aterioinnin jälkeen nautitaan musiikista ja tanssista, josta vastaavat Kööri, kansantanssiryhmät m:t ja Pirpanat, Someron Naiskuoro sekä Liedon Soittokunta.

Wappurieha Marttilassa
Perinteinen Wappurieha Marttilan kirjaston pihalla maanantaina 1.5. klo 13–14.30. Musiikkia, torikahvilaa ja arpoja, mukana Marttilan puhaltajat ja MLL. Myynnissä Härkähumut-festarilippuja.