Muovinkeräys laajeni vihdoin

0
RINKI on vihdoin pitkän odotuksen jälkeen lisännyt muovipakkausten keräyspisteiden määrää. Auranmaalle on saatu kuusi uutta keräyspistettä, joista kuvan piste on Tarvasjoella.

AURANMAA. Auranmaalle on vihdoin pitkän odotuksen jälkeen saatu lisää muovipakkausten keräyspisteitä. Aiemmin Auranmaalla oli vain kaksi keräyspistettä, yksi Aurassa ja toinen Riihikoskella. Nyt muovipakkausten keräyspisteitä on yhteensä kahdeksan. Auranmaan kunnista vain Oripää on toistaiseksi ilman omaa keräyspistettä.

Uudet keräyspisteet ovat tulleet Auraan Sillankorvantiellä, Kosken Salella, Kyrön Sätiläntiellä, Marttilan kirjastolla, Tarvasjoelle K-Market Taatelilla ja Yläneen Vainionperäntiellä oleville Rinki-ekopisteille.

Auranmaan muovinkeräyspisteiden lisääminen on osa laajempaa muutosta. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ylläpitämään Rinki-ekopisteverkostoon lisätään heinäkuuhun mennessä 300 uutta muovipakkausten keräyspistettä. RINKI kertoo nettisivuillaan, että samoihin aikoihin laajenee myös suoraan kiinteistöiltä tapahtuva keräys, kun muovipakkauksille saadaan omat keräysvälineet kaikille vähintään viiden huoneiston asuinkiinteistöille. Kiinteistökeräyksen järjestävät pakkausten tuottajayhteisöt yhdessä kuntien kanssa.

RINKIN mukaan muovipakkausten keräystä Rinki-ekopisteissä lisätään osana 1.7.2023 voimaan astuvaa uutta jätelain velvoitetta. Lain mukaan vähintään viiden asunnon asuinkiinteistöistä tulisi heinäkuuhun 2023 mennessä löytyä muovi-, lasi- ja kartonkipakkausten sekä kodin pienmetallin keräysastiat.