”Olin aivan ällikällä lyöty!” – Jaakko Saariluoma veti ennätysyleisön Vanhaan Palikkaan

0
Kolmas kerta toden sanoo. Jaakko Saariluoma kertoi puuhanneensa itsekin lapsena legojen kanssa. Omien poikalasten myötä legot tulivat uudestaan mukaan elämään ja sitten vielä Lego Masters Suomi -ohjelman myötä kolmannen kerran. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ/Kyrö. Legot kiinnostavat sekä lapsia että aikuisia. Sama juttu taitaa olla julkkisten kanssa. Kun nämä kaksi yhdistettiin viime sunnuntaina, saatiin Kyrössä sijaitsevaan Velmeri Männikön legomuseoon, Vanhaan Palikkaan, aikaiseksi yleisöryntäys.

Lego Masters Suomea televisiossa juontava Jaakko Saariluoma sai Männiköltä aikanaan kutsun vierailla museossa ja sunnuntaina oli tullut aika lunastaa lupaukset.

–Olen aivan ällikällä lyöty! Olin ajatellut, että täällä on pari huonetta hienosti tehtyjä legoja, mutta tämä on yksi isoimmista yksityisistä kokoelmista maailmassa. Tämä on superhieno paikka, Saariluoma kehui vuolaasti.

–Velmerin puheista sain tosiaan hieman erilaisen kuvan. Mutta todella hienoa, että aikataulut sopivat nyt yhteen ja pääsin tutustumaan legointendentin luomukseen, Saariluoma totesi.

Männikkö paljasti, että Saariluoma oli saapunut paikalle ihan omasta tahdostaan.

–Sovittiin tästä Lego Mastersin kulisseissa ja sitten soittelin Jaakolle asiasta, viime kaudella Lego Masters Suomessa kisaillut Männikkö naurahti.

Velmeri Männikkö säteili legotaiteensa keskellä ja pääsi kertomaan runsaslukuiselle yleisölle legorakennelmistaan. Selfieitä otettiin ja moni tuli kertomaan Saariluomalle ja Männikölle kokemuksia Lego Mastersin seuraamisesta.

–Kyllä tämä yllätti itsenikin, että näin paljon oli porukkaa. 200 lippua myytiin, Männikkö myhäili.

Legoista ei pysty luopumaan

Muutamia kävijöitä ihmetytti, että kuinka paljon rahaa on mahtanut palaa näihin kaikkiin legoihin.

–Kyllä tässä on muovissa rahaa kiinni paljon, mutta ihmiset laittavat rahaa kiinni paljon hölmömpiin asioihin kuin legot, Saariluoma linjasi.

Hän on itsekin puuhaillut lapsena legojen parissa ja sitten taas uudestaan omien lastensa kanssa.

–Kahden aikuisen pojan jäljiltä legot ovat kuitenkin edelleen tallella, laatikoissa ylhäällä vintillä. Eivät ole kovin hyvin organisoitu eikä varmaan ohjeitakaan tallella eli hankalaa on lähteä niitä rakentamaan. Mutta ei vaan ole pystynyt luopumaankaan, Saariluoma pohti.

–Jokaisella aikuisellahan on legoihin sellainen tietty suhde, että jonkun juuri sopivan muotoisen legon päälle kun astuu, niin koko talo herää, Saariluoma naurahti. Omakohtaista kokemusta asian tiimoilta selvästi löytyi.

Pöytyällä Saariluoma oli ensimmäistä kertaa, mutta jos Männikköön uskoo, niin kerta ei jäänyt viimeiseksi.

–Tässä kesän aikana olisi tarkoitus saada Lego Mastersin tuomari, Esa Nousiainen , käymään Vanhassa Palikassa. Jaakko tuossa puheli, että voisi tulla myös itse uudestaan silloin, Männikkö paljasti.

–Tämä vierailu oli kyllä hieno saavutus museolle ja tämä päivä ylitti kaikki odotukset, Männikkö hehkutti.

Lego Masters Suomi -ohjelman toista tuotantokautta Männikkö on seurannut tiiviisti.

–On ollut mukava seurata kisaa ulkopuolisen silmin, kun on ollut sisäpiiriläinen eli tietää millaista siellä on ollut. Vastusta löytyisi kyllä, legomuseon isäntä kertoi.

Tuomas Honkasalo

Vanha Palikka on avoinna ensi kesänä 17.6. alkaen tiistaisin klo 15–19, keskiviikkoisin klo 10–13, torstaisin klo 12–16 ja lauantaisin klo 12–16.