Pöytyän naisilla kahden voiton viikonloppu

0
Ottelussa Kajaania vastaan pöytyäläisten johtohahmo oli ensimmäisellä puolikkaalla kolme juoksua iskenyt ja kotijoukkueen ykköspalkittu Maria Sveholm. Kuva: Timo Kesti

PöU–KPK 2–1 (5–2, 2–5, 2–1)
PöU–PuPe 2–0 (5–0, 4–1)
Naisten Ykköspesiskausi käynnistyi Pöytyän osalta lauantaina, kun aurinkoiselle Kumilan Kymppi-Katto Areenalle vieraaksi saapui pohjoislohkon ennakkosuosikkeihin kuuluva Kajaanin Pallokerho. Ottelusta tuli tasainen vääntö, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä.

Kotijoukkue oli avausjaksolla jykevästi kuskin paikalla ja hallitsi kenttätapahtumia. Pöytyäläisten johtohahmo oli ensimmäisellä puolikkaalla kolme juoksua iskenyt ja kotijoukkueen ykköspalkittu Maria Sveholm. Etenemispuolella tulosta teki Emilia Helminen. Onnistumisten lisäksi ensimmäinen jakso piti sisällään myös huonoja uutisia Pöytyälle, sillä joukkueen kärkietenijä Sanni Kyläpekka loukkaantui ja joutui jättämään pelin kesken heti alkumetreillä.

Tauon jälkeen hallinta siirtyi kajaanilaisille. Vierailijat karkasivat toisessa vuoroparissa 0–4-johtoon, kun ryhmä takoi onnistuneilla lyönneillä kolme juoksua tulostaululle. Kotijoukkue nousi takaisin taisteluun omalla tasoittavallaan, kun lukemat muuttuivat nopeasti 2–4:ään. Se ei kuitenkaan riittänyt isompaan kiriin, vaan Kajaani nappasi toisen jakson nimiinsä.

Otteluvoiton kohtalo selvisi vasta supervuoroparissa, jossa Pöytyä oli jo tukalassa asemassa Kajaanin mentyä 0–1-johtoon ja omassa sisävuorossa tulleiden kahden palon myötä. Joukkue kuitenkin antoi näytteen vahvuudestaan ja värkkäsi väkisin voittoon riittäneet kaksi juoksua, kun ensin Lydia Eskolan lyönti livahti polttolinjasta läpi aina koppareille saakka ja Essi Ilmanen riensi tasoituksen kotiin. Painostus jatkui hurjana, se huipentui lopulta Venla Aholan kakkosrajanäppiin, joka siivitti Eskolan kotipesään niukalla marginaalilla, ja paikalle saapuneet 320 katsojaa pääsivät juhlimaan voittoa sekä kahta sarjapistettä lukemin 2–1 (5–2, 2–5, 2–1).

Kuopiolaisten rytmi sekaisin

Pelit jatkuivat sunnuntaina viikonlopun toisella pelillä, kun Kumilassa vastaan asettui Puijon Pesis Kuopiosta. Äitienpäivän kamppailu oli alusta loppuun saakka kotijoukkueen vankkaa hallintaa, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Pöytyän punavalkoiset nappasivat täydet kolme sarjapistettä lukemin 2–0 (5–0, 4–1). Pöytyän ulkopeli pysäytti kuopiolaisten tilanteiden tekoa mainiosti, eikä antanut vieraille mahdollisuuksia. Etenkin lukkari Eskola onnistui syötöillään sotkemaan oivallisesti kuopiolaisten pelin rytmiä. Kotijoukkueen sisäpeli pyöri vuorostaan mallikkaasti kärkietenijöiden johdolla. Ottelun kolmostilanteet menivät lopulta Pöytyän hyväksi 19–4. Pelin tähti ja Pöytyän ykköspalkittu oli yhden kunnarin lyönyt ja neljä juoksua tuonut Helminen. Häntä säesti kolme juoksua lyönyt Ilmanen.

Kakkospuolen lyönnillään puhkonut kunnarintekijä oli mielissään, kun kuopiolaiset kaatuivat.

Oli ihan tasapainoinen esitys meiltä, vielä löytyy toki kehityskohteita, mitä lähdetään parantamaan. Hyvä kauden startti tähän viikonloppuun, siihen voi olla tyytyväinen, Helminen totesi.

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä löysi positiivisten seikkojen lisäksi kehitettävää Puijo-ottelun jälkeen.

–Paransimme paljon Kajaani-pelistä, nyt olimme sisäpelissä nollatilanteessa hyviä. Tyytyväinen pitää olla ja kolmostilanteiden perusteella taisimme olla parempi joukkue. Tästä voi lähteä luottavaisena eteenpäin. Näihin viiteen pisteeseen voi olla tosi tyytyväinen. Toki Kyläpekan tilanne hieman huolestuttaa, mutta hyviä korvaajia löytyy. Tämä ottelu oli vähän sellainen laiskanletkeä pisteidenhaku, toki oli tuplapelit ja lämmin keli. Olimme ensimmäisen jakson loppupuolelta lähtien vähän löysiä ja aneemisia, eikä saatu kunnon tekemistä päälle. Se jatkui myös tauon jälkeen ja pelastuimme jakson alussa, Mäkelä sanaili.

Pöytyän kausi jatkuu ensi perjantaina ja lauantaina vierasotteluilla Tyrnävällä ja Oulussa. Seuraava kotipeli Kumilassa on tiistaina 23.5. kello 18 Jyväskylää vastaan.

Jere Hellsten