Retkeilyreittiin kannattaa panostaa

0

Pöytyäläinen retkeilijä ja vasemmistoliiton kunnanvaltuutettu Matti Rajala ehdottaa valtuustoaloitteessaan retkeilyreitin tekemistä Kyröstä Haukkavuoreen ja aina Kuhankuonolle saakka. Pöytyän kuntakeskuksia halkova polku ei synny ihan tuosta vain. Se vaatii toimeliaan ja kyllin vaikutusvaltaisen tahon, joka kykenee taivuttamaan maanomistajat myötämielisiksi.

Varmasti lepopaikkojen tuntumaan kertyisi roskia. Myös maastopalot pelottavat, mutta reippailijoiden myötä savun havaitseminen nopeutuu. Loppujen lopuksi reitti tuottaisi todennäköisesti enemmän hyötyä kuin haittaa, ainakin kansalaisten hyvinvoinnin saralla.

Pöytyän kuntaa kannattaa kysyä sponsoriksi, sillä valtiovalta kannustaa kuntia huolehtimaan asukkaistaan siten, että he tarvitsevat mahdollisimman vähän kalliita hoivapalveluita tai erikoissairaanhoitoa. Harvaan asutulle Pöytyälle ei voitane rakentaa uimahallia. Sen sijaan 14 kilometrin polku on realistinen ajatus.

Jottei reitti jäisi pelkäksi hankehumpaksi ja hetken hurmioksi, se tarvitsee sitoutuneita ylläpitäjiä sekä rahoitusta. Matti Rajalan ajatusta kannattaa makustella kävelemällä Kuhankuonolla tai Oripään, Säkylän, Loimaan ja Huittisten alueilla risteilevällä Harjureitillä.

Tallustellessa kunto kohenee ja levähdyspaikoilla tapaa hymyssä suin olevia ihmisiä. Kenties pöytyäläisetkin oppisivat Kuhanhuonolle kulkiessaan vetämään entistä paremmin yhtä köyttä koko kunnan puolesta.