Talkootyö luo elinvoimaa

0

Kyrön Seudun Kyläyhdistyksen talkoilla ylläpitämä maauimala on valtakunnallisestikin poikkeuksellinen ilmiö. Se on merkittävyytensä ja taloutensa puolesta niin suuri kokonaisuus, että yleensä vastaavat asiat ovat kunnan hoitamia.

Pöytyällä on pitkään keskusteltu siitä, pitäisikö kunnan maksaa maauimalan vesi- ja sähkökulut. Vastaus on: pitäisi. Malli, missä kunta maksaisi sähkön ja veden ja yhdistys hoitaisi lopun, olisi sekä kunnan että yhdistyksen kannalta kohtuullinen ratkaisu.

Uimala on Pöytyän mutta myös koko Auranmaan elinvoiman ja vetovoiman kannalta tärkeä palvelu. Toivottavasti mahdollisimman moni auranmaalainen löytää tiensä tulevana kesänä maauimalaan. Uiminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä. Myös markkinoinnissa kannattaisi painottaa, että kyseessä ei ole vain pöytyäläisten saati vain kyröläisten kesäkeidas. Markkinointia kannattaisi suunnata entistä enemmän koko Auranmaan alueelle.

Maauimala oli pitkään suljettuna ennen kuin sitä alettiin pyörittää talkoovoimin. Toisin kuin monet ovat matkan varrella uumoilleet, talkoohenkeä on riittänyt. Tärkeä lisä yhdistyksen toiminnalle on ollut, että vaikka kunnan tuki on ollut kitsasta, se on saanut tukea myös muualta kuten Leader-rahoista.

Tärkeimmät ja suurimmat tukijat ovat kuitenkin uimahaluiset ihmiset. Suomen kesässä ei uimaan houkuttelevia kesäpäiviä kovin paljoa ole. Silloin kun niitä on, on tärkeää, että maauimalassa on mahdollisimman vilkasta.