Auran pappila aiotaan myydä kahtena määräalana

0
Lopullisia päätöksiä Auran pappilan myynnistä tehdään syksyllä Liedon kirkkovaltuustossa.

AURA. Auran pappilan kiinteistö aiotaan myydä kahtena määräalana. Liedon seurakunta sai viideltä eri ostajakunnalta yhteensä kahdeksan tarjousta. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että kantatilasta myydään Järvijoen ja Vanhan Tampereentien väliin jäävä peltoala Pertti Leppäkoskelle 52 500 eurolla. Järvijoen pappilan puoleinen määräala rakennuksineen ja Järvijoessa olevine pienine saarineen esitetään myytäväksi Riikka Velemalle ja Markku Laaksoselle 210 500 eurolla.

Kantatilaan kuuluu pappilan vuodelta 1880 peräisin oleva päärakennus, piharakennus, autotalli, vanha vilja-aitta sekä 4,37 hehtaaria peltoa. Kantatilan kokonaispinta-ala on 4,770 hehtaaria. Myytävät määräalat ovat suuruudeltaan suunnilleen saman kokoiset, mutta rakennukset sisältävällä määräalalla on peltoalaa vähemmän.

Kohteessa on suoritettu kiinteistökatselmus keväällä 2021 ja rakennukset on todettu silmin nähden heikkokuntoisiksi. Kuntoarviota ei ole tehty. Kirkkoneuvosto päättikin valtuuttaa talouspäällikön tilaamaan kuntokartoituksen.

Lopullisen sinetin myyntipäätös saa vasta syksyllä, sillä Liedon kirkkovaltuuston seuraava kokous on syyskuussa.