Auran R-Kioskin toiminta loppuun kesän jälkeen

0
Auran R-Kioski sulkee ovensa kesän jälkeen. Kuvassa kassalla Maarit Hirvensalo.

AURA. Auran R-Kioski sulkee ovensa elo-syyskuun vaihteessa.

–Kipeä päätös, jonka jouduimme tekemään. Toiminta ei enää kannattavaksi kääntynyt, R-Kioski Oy:n aluepäällikkö Antti Toroska pahoittelee.

Auran R-Kioskilla on toiminut myös Matkahuolto ja asiamiesposti. Postista kerrotaan, että neuvottelut uuden kumppanin kanssa ovat käynnissä ja asiasta tiedotetaan myöhemmin lisää. Myös Matkahuollolla on etsintä kesken.

Toroska kertoo Postin kanssa sovitun kioskin toiminnan jatkumisesta elokuun loppuun asti, jotta Postille jää aikaa järjestää palvelujensa jatko Aurassa.

–Aukioloaikoja joudumme rajaamaan. Kesän aikana kioski ei enää ole sunnuntaisin auki, Toroska kertoo.

Toroskan mukaan kioskin toiminta on ollut pidempään kannattamatonta. Kioski on myös jonkin aikaa ollut ilman omaa kauppiasta ja toiminta on viime ajat ollut osakeyhtiön omassa hoidossa.

–Asiakasmäärä on laskenut jatkuvasti, Toroska sanoo ja toteaa, että esimerkiksi asiakkaita tuonut pelaaminen on muuttunut.

Kahvi ja pikkupurtava tai postipaketit eivät myöskään ole tuoneet riittävästi asiakkaita.

–Verkko-ostaminen ei ehkä ole Aurassa niin suuressa huudossa kuin isommilla paikoilla, Toroska miettii.

R-Kioski ennätti toimia Aurassa pitkään. Auranmaan toinen, Kyrössä sijainnut R-Kioski lopetti toimintansa seitsemän vuotta sitten.

Toroskan mukaan Auran R-Kioskin lopettaminen on yksittäinen päätös, vaikka kioskeja onkin viime aikoina lopetettu pienemmistä kylistä.

–Toisaalta olemme perustaneet uusia kioskeja sinne, missä ihmiset liikkuvat, Toroska sanoo.

Auran R-Kioski työllisti kaksi täysiaikaista ja yhden osa-aikaisen työntekijän.