Valtateitä asvaltoidaan niin Mellilässä, Marttilassa kuin Koskellakin

0
Ensi viikolla päällystettä saavat sekä valtatie 9 että valtatie 10. Kuva on Kymppitieltä. Kuva: Marika Timonen.

LOIMAA/Mellilä, KOSKI, MARTTILA. Maanantaina 5.6. asvaltoinnit alkavat Ysitiellä Mellilässä. Mellilän ja Karhulan liittymien välillä päällystettävän osuuden pituus on noin kuusi kilometriä.

Valtatien 10:llä päällystystyöt puolestaan jatkuvat Marttilassa ja Koskella. 37 kilometrin mittaisen osuuden päällystystyön arvioidaan valmistuvan heinäkuun alkuun mennessä.

Molemmilla valtateillä liikenne pysäytetään työkohteissa vuorotellen kummastakin suunnasta. Paikalla on liikenteenohjaus. Töitä tehdään päivä- ja ilta-aikaan, joten tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin.

Ely-keskus muistuttaa, että työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen, kun tiemerkinnät on maalattu päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.