Koskella asuvat Mäkiset tukevat aurinkovoimahanketta, jotta heidän jälkikasvunsa saisi vihreää energiaa

0
Mauri ja Päivi-Hannele Mäkinen kertovat kannattavansa niin aurinko- kuin tuulivoimaloidenkin rakentamista, kunhan hankkeet toteutetaan fiksusti.

KOSKI. Urmaankulmalla asuvat Mauri ja Päivi-Hannele Mäkinen saivat reilu vuosi sitten aurinkovoimalahankkeita edistävältä yritykseltä tiedustelun, saako heidän omistamalleen maa-alueelle suunnitella ja mahdollisesti myös rakentaa aurinkovoimalan. Päätös piti tehdä viime syksyyn mennessä, mutta Mäkiset tulivat myönteiselle kannalle huomattavasti aiemmin.

– Ennen kaikkea lastemme ja lastenlastemme vuoksi, jotta heille riittää ympäristöystävällistä energiaa, Mauri Mäkinen perustelee.

Hänen mielestään kyse on jatkuvuuden turvaamisesta. Mäkisten suku kun on asunut Urmaankulmalla vuodesta 1616.

Mauri ja Päivi-Hannele Mäkinen tuumaavat, että Koskelle olisi saanut rakentaa aurinko- tai tuulivoimaa jo aiemmin. Aurinkovoimaa he pitävät siinä mielessä hyvänä vaihtoehtona, ettei siitä koidu ääni- ja välkehaittoja.

Mäkisiltä on varattu voimalahankkeeseen noin 40 hehtaarin metsäinen maa-alue.

– Nähtäväksi jää, paljonko siitä voidaan käyttää aurinkovoimalaa varten, Mauri Mäkinen sanoo.

Vuokratuloja Mäkiset saavat lopulta sen mukaan, paljonko maa-alaa voimalakäyttöön otetaan. Vuokrasopimus on tarkoitus solmia 50 vuodeksi. Luvattua vuokratasoa Mäkiset luonnehtivat maanomistajan kannalta katsottuna kilpailukykyiseksi. Pariskunnan mielestä erittäin tärkeää on sekin, että voimala tuottaa verotuloja heidän kotikuntaansa.