Yhdessä saa aikaan

0

Kosken keskusta täyttyy taas viikonloppuna vanhoista ja nykyisistä koskelaisista ja kaukaakin tulevista vieraista, kun ihmiset tulevat tunnelmoimaan Kosken Kohaukseen. Kohauksen ohjelma on totuttuun tapaan monipuolinen, joskin monelle Kohauksen kävijälle tuttujen tapaaminen on tapahtuman tärkein anti.

Tänä vuonna Kohaus kiinnostaa tavallistakin enemmän, sillä Euroviisut viittä vaille voittanut Käärijä saapuu esiintymään Kohaukseen. Keikka on toki sovittu jo ennen Euroviisumenestystä, mutta on hyvä esimerkki siitä, että yrittäjän kannattaa ottaa myös riskejä. Välillä se kannattaa, varsinkin jos on vähän tuuriakin mukana.

Yläneellä on vietetty koko viikko tanssin juhlaa, paikkakunta on täynnä tanssileiriläisiä. Tanssiva kansa tuntee tapahtuman ansiosta Yläneen hyvin. Ehkä jopa sen, että Yläne on osa Pöytyää.

Kuntien markkinointi on nykyisin erityisen tärkeää, sillä uutta väkeä pitäisi houkutella muualta Auranmaalle asumaan. Auranmaankin väkiluku on ollut laskussa jo pitkään, vaikka maaseutumaisia vahvuuksia on täällä paljon. Suurin osa kunnista mainostaa itseään hyvillä palveluilla, mainiolla sijainnilla ja luonnonläheisyydellä.

Maaseudulle muuttavan mielestä ne ovat kuitenkin vähimmäisvaatimuksia. Erottuakseen kunnan pitää profiloitua tavalla, jota muut eivät tee. Auranmaalla tuo erottava tekijä voisi olla yhdessä tekeminen.