Arboretum on tukemisen arvoinen hanke

0

Rahkiosta löytyvä satojen puulajien puisto eli arboretum on hanke, joka hämmästyttää hienoudellaan. Arboretum on hieno esimerkki ihmisen pitkäjänteisyydestä, mutta myös siitä, miten paljon iloa ihminen voi saada ollessaan tiiviissä kosketuksissa luonnon kanssa.

Arboretumista kaavaillaan nähtävyyttä. Toivottavasti sopiva malli löytyy, sillä kysyntää varmasti on. Kyösti Iitin Enkelipuisto on hyvä esimerkki siitä, että ihmiset ovat valmiita tulemaan Auranmaalle pitkienkin matkojen päästä, kunhan sopivan omaperäinen nähtävyys löytyy.

Puiston perustaja toivoo kunnilta tukea sen kaupallistamiseen. Kunnilla on yhteistyöhön ryhtymiseen hyvät perusteet. Mielenkiintoisten nähtävyyksien kautta kuntien maine kasvaa ja koko Auranmaa voi profiloitua paikkana, missä voi erilaisia nähtävyyksiä kiertämällä viettää päiviä.

Suomalaisten luontosuhdetta pidetään ainutlaatuisena. Silti moni ei ole koskaan edes käynyt metsässä saati että tuntisi metsien rikasta luontoa. Hämmästyttävää kyllä moni ei uskalla eksymisen pelossa liikkua metsissä vaan valitsee opastetut reitit. Näin siitäkin huolimatta, että kännykän karttaohjelman avulla kuka tahansa voi nykyisin mahdollisesti eksyessään helposti löytää takaisin sinne mistä lähtikin.

Asuipa ihminen sitten maalla tai kaupungissa, luontosuhteessa on usein kehitettävää. Luonto ja kasvit tarjoavat paitsi paljon mielenkiintoista opittavaa, myös silkkaa mielenrauhaa.