Auran Jymy Cupissa tehtailtiin maaleja iloisissa tunnelmissa

0
Aurassa järjestetyssä Jymy Cupissa tehtailtiin maaleja iloisissa tunnelmissa. Kuvassa oranssiin pelipaitaan sonnustautunut MYNPA53 (Mynämäen Pallo -53 ry) ottaa mittaa Turun nappulaliigan joukkueesta. (Kuva: Sanna Nurmi Photography)

AURA .Heinäkuun kaksi viimeistä viikonloppua tuplasivat Auran väkiluvun, kun jalkapallojunioreiden Jymy Cup kisattiin kylällä. Kyseessä oli kahdeksas kerta, kun turnaus täytti pelikentät. Myös Riihikosken urheilupuiston kentät oli varattu palloilijoiden käyttöön.

Ensimmäinen Jymy Cup pelattiin vuonna 2016 ja koronavuosina vain toinen turnauksista jäi pelaamatta. Idea turnaukseen on lähtenyt kahden pienen toimijan yhteistyöstä, kun auralaiset Suomisen Maito Oy ja Auran Palokunnan Urheilijat ry (APU) päättivät lähteä rakentamaan jotain suurta. Suomisen tilan, luomumaidosta valmistetusta, Jymy- jäätelöstä saatiin turnaukselle pelinkestävä nimi.

Ja iso tapahtuma on saatu aikaan, sillä turnauspäällikkö Ralf Nordstömin mukaan tänä vuonna kyseessä oli historian suurin turnaus.

–Yhteensä 152 joukkuetta oli mukana, Auranmaalle turnaus toi 3000 ihmistä, kertoi Nordström.

Kymmenien talkoolaisten voimin turnaus järjestelyt sujuivat. Lisäksi apuna työskenteli useita Härkätien 4H-yhdistyksen kautta palkattuja nuoria. Nuorta auranmaalaista väkeä tarvittiin myös pelinohjaajina ja tuomaroinnissa. Nordström iloitsi, että toimivaksi rakennettuun konseptiin saadaan työllistettyä samalla nuorisoa.

Kultajuhlat

Jos juhlaa riitti jo osallistujamäärässä, niin se kruunattiin kotijoukkueen saavuttamalla kultamitalilla.

APU:n 09-10 syntyneiden poikien joukkue nappasi, niin ikään seuran historian ensimmäisen, ykköspaikan.

–Se oli kirsikka kakun päälle, totesi tyytyväinen Nordström.

Jymy Cup on Varsinais-Suomen suurimmaksi kasvanut jalkapallojunioreiden tapahtuma ja saavuttaa jo valtakunnallisestikin kärkisijoja. Eikä loppua tapahtumassa näy, sillä ensi vuoden kisoja lähdetään suunnittelemaan jo syksyllä.

Ja miksi ei suunniteltaisi, sillä nytkään ajoittain haitannut sade ei vaikuttanut pelaajien iloon. Turnausviikonloppu huipentui myös märkään puuhaan, kun polskimaan pääsi Kyrön maauimalaan.

–Loistava ja iloinen tunnelma, kiteytti Nordström tapahtuman mielialoja.