Auranmaan työttömyys edelleen hienoisessa kasvussa

0

AURANMAA. Työttömien määrä kääntyi heinäkuussa selvään nousuun. Auranmaan työttömyysaste kohosi kuukauden aikana 7,0 prosentista 7,7:ään. Eniten nousua oli Aurassa. Vain Kosken lukemat pienenivät keskikesällä, ilmenee Varsinais-Suomen Ely-keskuksen Työllisyyskatsauksesta.

Kuluneen vuoden aikana Auranmaan työttömyysaste on kasvanut 7,2 prosentista 7,7:ään. Vuoden aikana työttömien määrä on lisääntynyt hienoisesti Aurassa, Marttilassa ja Pöytyällä. Koskella ja Oripäässä on puolestaan ollut pientä laskua.

Auranmaan korkein työttömyysaste on edelleen Pöytyällä, jossa työttömänä on parhaillaan 8,7 prosenttia työvoimasta. Pienin lukema löytyy puolestaan Koskelta, jossa työttömyysaste on nyt 5,9.

Työttömien lukumäärä kasvoi vuoden aikana kaikkiaan 38 henkilöllä. Työttömiä on Auranmaalla nyt yhteensä 618 henkeä, joista 322 on miehiä ja 296 naisia.

Huomionarvoista lukemissa on se, että työttömien miesten määrä kasvoi vuoden aikana 43 henkilöllä. Naisia on puolestaan työttöminä nyt viisi vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Työllisyyskatsauksen mukaan työttömyyden lisääntymistä on vuoden mittaan ollut nähtävissä varsinkin rakennusalan, kuljetusalan ja hotelli- ja ravintola-alan tehtävissä.

Pitkäaikatyöttömyyteen kulunut vuosi ei tuonut suuria muutoksia. Pitkäaikaistyöttömiä on Auranmaalla nyt 175, kun heitä vuosi sitten oli 174. Pitkäaikaistyöttömien määrä on hivenen noussut Marttilassa ja Oripäässä. Aurassa, Koskella ja Pöytyällä määrä on sen sijaan ollut laskussa.

Varsinais-Suomen alhaisin työttömyysaste oli heinäkuussa Sauvon 4,5 prosenttia ja korkein Turun 13,1 prosenttia. Varsinais-Suomen työttömyysaste oli 10,0 ja koko maan 10,5 prosenttia.