Lego-keräilijä Velmeri Männikkö on vuoden auranmaalainen

0
Nea Päkkilä Auranmaan Nuorkauppakamarista ojensi Velmeri Männikölle Vuoden auranmaalainen -palkinnon.

PÖYTYÄ/Kyrö. Velmeri Männikkö on vuoden auranmaalainen. Männikkö voitti Auranmaan Nuorkauppakamarin yhteistyökumppaneidensa kanssa järjestämän kilpailun selkeällä äänivyöryllä. Kilpailussa annettiin yhteensä 485 ääntä, joista Männikkö keräsi 50 prosenttia. Loput äänet jakaantuivat tasaisesti muiden ehdokkaiden kesken.

Kilpailun voittaja yllätettiin tiistaina Lego-museossaan Vanhassa-Palikassa. Männikkö myöntää veikanneensa, että voitto saattaisi tulla.

–Tämä on hieno tunnustus, voitosta iloinnut Lego-keräilijä myhäili ja tuumaili, että tunnustus velvoittaa pitämään Vanhaa-Palikkaa avoinna jatkossakin.

Hänellä olikin hyviä uutisia Legojen ystäville.

–Näyttää siltä, että saamme järjestettyä niin, että voimme edelleen pitää museota, mutta ehkä eri paikassa.

Lukiota käyvä Männikkö on ensi vuonna kirjoitusten jälkeen lähdössä Tanskaan harjoitteluun, mutta museo pyörii hänen mukaansa koko ensi vuoden nykyisessä paikassaan äidin ja ystävien voimin. Sen jälkeen on toiveissa löytää museolle isommat tilat.

Männikön kokoelmissa on noin 13 prosenttia Legon seteistä, mikä tarkoittaa noin 3 000 settiä. Vanhassa-Palikassa on Männikön mukaan niistä esillä noin 70 prosenttia. Lapsena alkanut keräilyharrastus jatkuu yhä edelleen.

–Löytämisen ilo on parasta, Männikkö toteaa.

Kilpailun palkinnon, kunniakirjan ja lahjakortin, Männikölle ojentaneen Nea Päkkilän mukaan Männikköä kiiteltiin kilpailussa muun muassa siitä, että hän on nuoresta iästään huolimatta seurannut omaa innostustaan eikä ole antanut muiden mielipiteiden vaikuttaa.

Päkkilä iloitsi kilpailun saamasta huomiosta. Nyt ensimmäistä kertaa järjestetty Vuoden auranmaalainen on jatkoa Auranmaan positiivisin -kilpailulle. Päkkilän mukaan kisaan tuli mukavasti ehdotuksia eri puolilta Auranmaata ja raadin oli helppo valita finalistit ehdotettujen ehdokkaitten joukosta. Myös annettu äänimäärä yllätti iloisesti. Yleisöäänestys oli käynnissä heinäkuussa.