Pöytyä lohkovoittajana pudotuspeleihin

0
Pöytyän pesisnaiset nappasiavat runkosarjassa 22 ottelusta 20 voittoa. Tavoitteena on sarjanousu. (Kuva: Timo Kesti)

PÖYTYÄ. Keskiviikkona Kumilan Kymppi-Katto Areenalla nähtiin naisten Ykköspesiksen runkosarjan huipennus, kun tasapistein etelälohkon ykkösenä ja kakkosena olleet Pöytyän Urheilijat ja Laitilan Jyske kohtasivat. Kamppailusta muodostui odotetun tasainen, tapahtumarikas ja tunnepitoinen.

Ensimmäisellä jaksolla Pöytyä oli alusta lähtien hienoisesti kuskin paikalla, Laitila löi tiskiin kovan haasteen. Lopulta jaksovoitto kirjattiin niukasti kotijoukkueelle. Toista jaksoa edettiin pitkään Laitilan komennossa. Pöytyän punavalkoiset antoivat kauden ennätysyleisölle (466 katsojaa) näytteen sitkeydestään ja nousivat takamatkalta voittoon. Täysi pistepotti jäi Pöytyälle jaksoin 2–0(3–2, 3–2).

Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelä oli tyytyväinen, että joukkueen kantti kesti tiukassa pelissä.

–Meillä oli selkeä teema, että haluamme voittaa runkosarjan ja olla Laitilaa parempia. Huolimattomuusvirheitä oli tänään tosi paljon ja olimme hukassa vastustajan lukkarin kanssa. Olen tyytyväinen toisen jakson nousuun, jossa tultiin juoksu kerrallaan rinnalle ja ohi. Ne ovat niitä asioita, jotka kantavat syksyllä, pelinjohtaja paalutti.

Pöytyä nappasi näin runkosarjan voiton ja joukkueen taival jatkuu lauantaina 12.8. kello 15 Kumilassa, kun pudotuspelien avauskierroksella vastaan asettuu Lappeenrannan Pesä Ysit. Ottelusarjan toinen peli on vuorossa heti sunnuntaina 13.8. Lappeenrannassa. Otteluparista etenee jatkoon kahdella voitolla.

Pudotuspeleihin Pöytyä lähtee hyvillä mielin.

–Olen sanonut jo ennen kauden alkua, että tavoittelemme nousua Superpesikseen. Pudotuspeleihin pitää kuitenkin lähteä pelaamaan yksi vaihe kerrallaan. Runkosarjassa 22 ottelusta 20 voittoa, eikä yhtään tappiota kotikentällä. Se antaa meille hyvän tukijalan. Jos joku meidät haluaa pudotuspelisarjassa voittaa, niin heidän pitää ottaa voitto Kumilassa. Luotan joukkueeseen kotikentällä ja yleisölle iso kiitos, että ovat meidän tukena, Mäkelä kiitteli.

Pöytyä siirtyi heti kärkeen 1–0-johtoon, kun Essi Ilmasen lyönti sujahti väliin ja Sanni Männistö spurttasi kotipesään. Pöytyän ulkopeli jatkoi kaudelta tutulla linjalla, eikä Laitila saanut kahdessa ensimmäisessä vuorossa etenijää edes kolmospesälle.

Ulkopelin pyörittäjänä toimi mainiosti lukkaroinut ja joukkueen parhaana palkittu Lydia Eskola. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä niittasi vaikeuksien keskellä yhden juoksun. Laitila sai puolestaan lyöntipeliään kulkemaan ja iski yhden täysosuman tasoittavallaan.

Kotijoukkue repäisi itsensä nopeasti kahden juoksun etumatkalle, kun Maria Sveholmin tulitus siivitti Pinja Rouhiaisen kotiin niukasti. Jyske hyökkäsi loppuhetkillä rajusti, vieraat kavensivatkin 3-2:een ja pääsivät yrittämään vielä tasoitusta, mutta Pöytyän puolustus piti pintansa.

Laitila saapui tauon jälkeen kentälle ärsytettynä ja teki ensimmäiseen vuoroon kaksi juoksua osin Pöytyän ulkokentän avustuksella. Pöytyä oli ajoittain vaikeuksissa Jyskeen juonikkaan lukkarin kanssa. Kärkikamppailulle sopivasti myös tunteet kuumenivat, kun vierasjoukkueelle tuomittiin kaksi paloa estämisestä, sen jälkimainingeissa Laitilan pelinjohtajaa muistettiin myös varoituksella.

Pöytyän kiri starttasi, kun Ilmasen lyönti haastoi polttolinjan ja Sanni Kyläpekka pyyhälsi kotiin. Kotijoukkueen ulkopeli tiivistyi avausvuoron jälkeen ja vieraat jäivät yrityksistä huolimatta ilman juoksuja. Pöytyä tasoitti kolmannessa vuorossa lukemat 2–2:een, llmasen kakkospuolen tykityksen kimmottua räpylän kautta maisemiin ja Männistön porhaltaessa kotiin. Ratkaisu tiivistyi päätösvuoroon, jossa Laitila haki johtojuoksua. Vieraat pystyivät rakentamaan painostuksen, mutta Pöytyän kivenkova ulkopeli pysäytti juoksuaikeet ja kotijoukkue pääsi juhlimaan lohkovoittoa. Lopuksi Pöytyä varmisti pimenevässä illassa vielä täyden pistepotin, kun Männistö kirmasi kotipesään kakkospalkittu Ilmasen toimitettua pallon kopparin eteen.

Joukkueen taival jatkuu lauantaina 12.8. kello 15 Kumilassa, kun pudotuspelien avauskierroksella vastaan asettuu Lappeenrannan Pesä Ysit.

Jere Hellsten