Auran skeittipuistoa tuskin korjataan

0
Auran skeittipuiston rakenteet on todettu paitsi huonokuntoisiksi myös huonosti suunnitelluksi.

AURA. Auran skeittipuistoa ei saatu kesän aikana kuntoon eikä näillä näkymin saadakaan, vaan edessä on mitä todennäköisimmin purkaminen. Korjauksia jo aloitettiin, mutta rakennustarkastaja totesi, etteivät tehdyt korjaukset kaikilta osin vielä takaa käyttäjien turvallisuutta. Hyvinvointijohtaja Jaana Ranta-aho kertoo kahdessa eri raportissa todetun, ettei skeittipuisto ole ollut alun alkaenkaan turvallinen.

Tehdyissä arvioinneissa skeittipuiston elementtien rakenteissa on todettu vaurioita, mutta lisäksi elementit on todettu mittasuhteiltaan vääränlaisiksi käytössä olevalle alueelle. Teknisen toimen pyynnöstä skeittipuiston korjaamista arvioineen Suomen Skeittibetonin mukaan skeittipuistoa ei enää kannata korjata. Sen sijaan Suomen Skeittibetoni suosittelee skeittipuiston purkamista ja uuden rakentamista alan asiantuntijoita apuna käyttäen.

Vapaa-aikatoimi ehdottaakin tekniselle lautakunnalle purkamiskustannusten selvittämistä. Mahdollisen uuden skeittipuiston rakentaminen on Jaana Ranta-ahon mukaan erikseen selvitettävä asia.

–Tällä hetkellä ei ole rahallisia resursseja suunnitella uutta skeittiramppia, hän sanoo.

Nuorten toive skeittipuiston avaamisesta on tullut kesän aikana esille nuorisotyössä. Puiston kiinniolosta on tullut jonkin verran palautetta myös huoltajilta.

Vapaa-aikatoimen toteuttamassa harrastuskyselyssä vastaajista 23 kertoi käyttäneensä skeittipuistoa ja 29 haluaisi käyttää jatkossakin. Kyselyyn vastasi yhteensä 85 lasta ja nuorta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän