DT Eventsiä luotsaavan Krista Tammen mukaan onnen avaimia ovat toimeen tarttuminen, mokaaminen ja opiksi ottaminen

0
Venäjäntoy Tico on yrittäjä Krista Tammen kaveri töissä ja vapaa-ajalla. He harrastavat agilityä ja rally-tokoa.

PÖYTYÄ. Lapsuudessaan Krista Tammi halusi kukkakauppiaaksi, voidakseen tehdä yhtä kauniita kimppuja kuin rouva, jolta Kristan isä osti kukkia äidille.

– En ole kyllin luova sitomaan kukkakimppuja. Ei minusta kyllä pitänyt tulla yrittäjääkään, Tammi virnistää.

Toisin kävi ja nyt hän pyörittää yhtiökumppaninsa kanssa DT Events Oy:tä. Yrittäjyys alkoi noin vuosikymmen sitten rytinällä, kun Tammen vanhat työkaverit ja asiakkaat pyysivät häntä perustamaan ohjelmatoimiston. Tutusta luottoporukasta ammennettiin yrityksen nimen alkuosa, Dream Team eli unelmatiimi.

DT Events tunnetaan valtakunnallisten karaokekilpailujen järjestäjänä. Tammi kertoo uurastavansa niiden parissa viimeistä vuotta ja jatkossa hän keskittyy managerointiin, artistimyyntiin sekä tapahtumatuotantoon.

Vaikeudet eivät ole ikuisia

Kyröläisille Krista Tammi on tuttu ravintola Raikulin Raitin emäntänä. Enimmillään Tammella oli kolme ravintolaa, mutta jokin aika sitten hän luopui Paimion ja Raision paikoista.

Ne vaativat kohtuuttoman paljon työtä, etenkin kun korona kuritti alaa. DT Events sinnitteli pandemia-ajan hoitamalla siivousurakoita ja kokoonpanotöitä. Pandemian alkaessa yrityksessä oli yli 30 työntekijää ja liikevaihto oli vajaat 600 000 euroa.

Moni viihdealan ammattilainen lähti korona-aikana haistelemaan uusia tuulia ja nyt DT Eventsillä on enää kymmenkunta työntekijää. DT Eventsin viime vuoden liikevaihto kertoo pandemian jääneen taa, muttei se yllä korona-aikaa edeltäneelle tasolle.

Tulevaisuuteen Krista Tammi suhtautuu silti luottavaisesti.

– En stressaa asioista, joihin en voi vaikuttaa. Niistäkään asioista joihin voin vaikuttaa, minun ei tarvitse stressata, hän sanoo.

Vaikeuksien keskellä Tammi ajattelee, ettei mikään ole ikuista, eivät edes vaikeudet.

– Jos olisin antanut koronan keskellä periksi, jälkeenpäin se olisi harmittanut. Yrittäminen on limboamista, johon jää koukkuun, Tammi kiteyttää.

Raha ja rikkaus ovat eri asioita

Restelin ravintolapäällikkönä työskennelleeltä äidiltään Krista Tammi on perinyt hyvän laskupään.

Nuoruudessaan hän haaveili ammattia hevosurheilun parista, mutta hänen selkänsä ei kestänyt raskaimpia tallitöitä, eivätkä hevosalan talousnäkymät houkutelleet. Niinpä hän päätti pitää hevoset harrastuksena.

Joka päivä Tammi miettii rahaa ja laskee katteita, muttei raha tuo hänen mukaansa onnea eikä sillä voi määritellä rikkautta.

Tammi hankki ensimmäiset lapsensa nuorena, teki matalapalkkatöitä ja tuli niukin naukin toimeen. Hän ei koe olleensa silloin sen onnellisempi tai onnettomampi kuin nykyäänkään. Yrittäjän mielestä onnea kannattaa tavoitella elämällä elämää rohkeasti ja katsomalla menneisyyden sijaan tulevaan.

– Aina ei voi onnistua ja me kaikki mokailemme. Ihminen saa tehdä virheitä. Tärkeintä on yrittää eteenpäin, tehdä asioita ja koettaa välttää tekemästä samaa virhettä uudelleen, Tammi linjaa.

Kotona Yläneellä hän kokee voivansa elää ohjenuoransa mukaisesti omana itsenään.

– Yläneellä saan olla rauhassa sitä mitä olen, eikä kukaan muukaan esitä mitään. Jos haluan olla yksinäni, voin pysytellä kellarissa. Kun tarvitsen apua, sitä myös saan, hän kertoo.

Tiistaina 5.9. vietetään yrittäjän päivää. Päivän tarkoituksena on edistää yrittäjätoiminnan tukemista ja yrittäjyyden arvostusta.


Kuka?

Krista Tammi
DT Eventsin ja ravintola Raikulin Raitin yrittäjä
Työskennellyt muun muassa puhelinmyyjänä ja juontajana
36-vuotias
Syntyisin Porista
Asuu Yläneellä
Perheeseen kuuluu puoliso ja neljä lasta