Henkilöstöpula supistaa Pöytyän neuvolapalveluja vuoden loppuun asti

0
Yläneen äitiysneuvolan sekä Kyrön lastenneuvolan asiakkaat saavat palvelua kuvassa näkyvällä Auran terveysasemalla.

PÖYTYÄ. Yläneen äitiysneuvolan ja Kyrön lastenneuvolan palvelut tuotetaan tällä hetkellä Auran terveysasemalla. Odottavat yläneläisäidit ohjataan joulukuun loppuun asti Auraan, mutta Kyrön lastenneuvola avautunee lokakuun alussa.

– Olemme saaneet palkattua määräaikaisen sijaisen vuoden loppuun asti. Hän tulee tekemään osan työviikosta Kyrön lastenneuvolassa, Varhan perhekeskuspäällikkö Sari Ahanen kertoo.

Neuvolapalvelujen supistaminen johtuu siitä, että työntekijöitä on virka- ja opintovapailla eikä heidän tilalleen ole löydetty sijaisia. Ahasen mukaan pöytyäläisten neuvolapalvelut pyörivät todennäköisesti tuttuun tapaan taas tammikuun alusta alkaen. Aiemmin Pöytyän neuvolapalveluja on keskitetty Auraan lähinnä kesälomien aikaan.

Mikäli neuvolapalvelujen asiakas ei pysty kulkemaan Auraan, häntä pyritään silti palvelemaan tavalla tai toisella.

– Ei ole tarkoitus aiheuttaa sellaista tilannetta, ettei joku pääsisi neuvolapalvelujen pariin, Ahanen lisää

Yläneen äitiysneuvolalla on tällä hetkellä neljä asiakasta ja Kyrön lastenneuvolan alueella asuu noin 250 neuvolaikäistä lasta. Näillä näkymin Pöytyälle syntyy tänä vuonna 61 vauvaa, mikä on kaksi vähemmän kuin viime vuonna.