Iiro Litjo ylsi Rantarallissa luokkansa kolmanneksi, Jari Piiraisella raju ulosajo

0
Iiro Litjo ja Topi Kärpijoki olivat Rantarallissa luokkansa kolmansia ja yleiskilpailun kuudensia. Kuva: Simo Päivärinta.

RANTARALLI. Mynämäen, Maskun ja Nousiaisten kuntien alueilla lauantaina ajettu Rantaralli sujui hienosti Kyrön Seudun Urheiluautoilijoita edustavalta Iiro Litjolta sekä hänen kartturiltaan, Raision Urheiluautoilijoiden Topi Kärpijoelta. Kaksikko saavutti luokassa 16 (nuotti 2-vetoiset, F ja Pro F) kolmannen sijan.

Litjo arveli kisan jälkeen, että saavutus olisi ollut reilusti parempi, ellei Hondan vaihteisto olisi ruvennut kiukuttelemaan viidennellä erikoiskokeella. Vaijerimekaniikkaan tulleen ongelman vuoksi kolmosvaihde oli poissa pelistä ja Litjo joutui vaihtelemaan kakkoselta neloselle.

Litjon ero kakkoseksi ajaneeseen Raision UA:n Mika Ratasaloon ja hänen kartturiinsa Sofia Rantasaloon oli vajaat 20 sekuntia. Luokka 16 voiton saavutti Someron Urheiluautoilijoiden Reijo Mattila ja hänen kartturinsa, Tullan Urheiluautoilijoiden Mikko Lappalainen.

Seuraavan kerran Litjo ajanee kilpaa lokakuun alussa Orimattila Rallissa.

Piiraisella ulosajo pian maalin jälkeen

Kyrön Seudun Urheiluautoilijoiden Jari Piirainen ja kartturinsa Nina Välikangas aloittivat rallin hienosti ajamalla ensimmäisellä erikoiskokeella Seijaisissa kärkiajan takavetoisten luokassa 20.

Pian maaliviivan ylitettyään Piirainen ja Välikangas suistuivat tieltä. Maali oli pitkässä oikeassa kaarteessa. Maalin jälkeinen tiukennus kaarteessa yllätti monet, niin myös Piiraisen. Yleisön joukossa olleet arvioivat hänen Bemarinsa pyörineen viitisen kertaa katon kautta ympäri.

Autoon tuli korjattavaa, mutta Piirainen ja Välikangas selvisivät rytäkästä silmämääräisesti arvioituna hyväkuntoisina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän