Uusille pelastajille on tarvetta – Vapepan peruskurssi alkaa Marttilassa

0
Vapepan Virpi Arvola, Sanna Hirvensalo, Esko Myöhänen, etsintäkoira Kuutti ja Stina Törnblom pitivät syyskuussa 2022 palaveria Heikinsuon laavun tuntumassa. Kuva: AVL:n arkisto.

MARTTILA. Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa järjestää Marttilan Nuorisoseurantalolla kolme tuntia kestävän peruskurssin. Sen aikana kerrotaan, mikä on Vapepa ja kuinka se toimii viranomaisten apuna. Peruskurssin käyneet voivat osallistua myöhemmin syksyllä järjestettävälle etsintäkurssille.

Vapepan Virpi Arvola muistuttaa, että pelastuspalvelun toiminta perustuu nimensä mukaisesti vapaaehtoisuuteen. Esimerkiksi etsintäkeikalle voi lähteä omien voimavarojensa mukaan.

– Kun vapepalaisia on kyllin paljon, saamme aina koottua jonkinmoisen porukan etsimään tai evakuoimaan, Arvola sanoo.

Hänen mukaansa uusia vapepalaisia olisi hyvä saada etenkin Marttilan sekä Kosken alueilta ja toki muillakin seuduilla asuvat ovat tervetulleita mukaan.

Vapepan peruskurssi 13.9. kello 18–21 Marttilan Nuorisoseurantalolla osoitteessa Härkätie 1461, Ollila. Kurssia koskevat kyselyt ja ilmoittautumiset sähköpostitse Virpi Arvolalle osoitteeseen arvolavirpi@gmail.com