Vuotta vanhempana ja viisaampana uuteen kiekkokauteen – Hirvilauma jahtaa ylempää jatkosarjapaikkaa

0
Hirvilauma lähtee uuteen kauteen vuotta vanhempana ja viisaampana tavoitellen paikkaa ylemmässä jatkosarjassa.

JÄÄKIEKKO. Kun kiekko lauantaina putoaa jäähän, TarU Hockeyn edustusjoukkueen, hirvilauman valmentaja Lauri Isotalo tietää poikien syttyvän.

–Kilpailuhengen aistii, Isotalo luonnehtii joukkuetta ja toteaa pelaajien haluavan myös itse kehittää peliä.

–Minä annan suuntaviivat, mutta pyrin antamaan siimaakin ja vastuuttaa pelaajia hiomaan ketjukohtaisia yksityiskohtia, Isotalo avaa valmennuksellisia ajatuksiaan.

Hirvilauma on kesän aikana vahvistunut muutamalla uudella pelaajalla, mutta muutoin nuorista pelaajista koostuvan joukkueen runko on pysynyt melko lailla kasassa. Jokunen pelaaja on jäänyt ringistä opiskelujen vuoksi.

Uusia pelaajia on tullut niin hyökkäykseen ja puolustukseen kuin maalivahtiosastolle. Isotalo iloitsee erityisesti pakiston vahvistumisesta, sillä viime kaudella joukkue poti pulaa puolustajista.

UUTEEN kauteen lähdetään Isotalon mukaan vuotta viisaampana. Viime kaudella joukkueen tunnetila meni ylös alas jopa yhden erän sisällä. Ja jos peli repsahti, se repsahti kunnolla.

–Nuoret miehet ovat kasvaneet vuoden vanhemmaksi, mikä näkyy nyt jo harjoituksissa. Vauhtia ja yritystä on ollutkin, mutta pelaamiseen on tullut kypsyyttä ja tasaisuutta, Isotalo arvioi ja näkee pelaajien keskittymisen ja sitoutumisen lisääntyneen.

Alkava kausi tuo sarjajärjestelmään muutoksia. Lauantain avauspelissä Paraisilla hirvilauma kohtaa tutun vastustajan ParSportin, mutta syksyn alkusarjassa kohdataan useampi uusi vastustaja. Osa viime kauden vastustajista pelaa syksyllä toisessa lohkossa. Keväällä lohkot yhdistyvät ylemmäksi ja alemmaksi jatkosarjaksi.

TarU:n kanssa samaan III-divisioonan alkusarjalohkoon on nostettu viime kaudella IV-divisioonassa pelanneet PKS Viihde Paimiosta ja Mean Machine Turusta. Tuttuja vastustajia ovat ParSportin lisäksi VG-62 II Naantalista sekä Kiekko-67 ja TuK-V Turusta. Kokonaan uutena joukkueena alkusarjassa pelaa Kiekkohait Akatemia Salosta.

Alkusarjasta lohkojen neljä parasta jatkaa keväällä ylemmässä ja loput alemmassa jatkosarjassa.

–Neljän parhaan joukkoon pääsy on joukkueen ehdoton tavoite, Isotalo linjaa.

VIIME kauden kovimmat vastustajat pelaavat toisessa lohkossa, mutta Isotalo povaa tasaisia otteluita tähänkin syksyyn. Tasaisimmat väännöt käytäneen viime kaudelta tuttuja vastustajia vastaan. Sarjaporrasta alempaa nousseista pitää Isotalon mukaan ottaa pakkovoitot, sillä tässä sarjajärjestelmässä jokaisella pelillä ja pisteellä on merkitystä.

Heti avauspelissä on siis tärkeät pisteet jaossa. ParSportin TarU kohtaa myös seuraavassa ottelussaan, kauden kotiavauksessa seuraavana viikonloppuna. Isotalo toivoo, että ”länsipääty” eli kannattajajoukko saadaan viime kauden tavoin mukaan. Myös seuran omia junioreita kutsutaan kannustusjoukkoihin.

–Haluamme tehdä tästä koko kylän ja seutukunnan jutun, yhteisöllisyyttä painottava Isotalo sanoo ja toteaa, ettei edustusjoukkue ole seurasta erillinen linnake.

Hän pitää tärkeänä, että kaikki seurassa mahtuvat saman logon alle.

TarU Hockeyn edustusjoukkueen kausi alkaa 23.9. vierasottelulla Paraisilla. Ensimmäinen kotiottelu 30.9. kello 15 ATP-Areenalla.


”Paras joukkuehenki”

–Kyllähän me sarja voitetaan, hirvilauman kokoonpanoon liittyneet Leevi Manninen ja Jalmari Pääkkönen puhkuvat päättäväisyyttä.

Manninen ja Pääkkönen vahvistavat joukkueen pakistoa. Manninen liittyi hirvilauman riveihin TPS:stä ja Pääkkönen vietettyään armeijan ja käsivamman vuoksi pari välivuotta. TarU:un heidät sai tulemaan aiemmilta vuosilta tutut pelikaverit. Myös Pääkkösen veli pelaa joukkueessa.

Hirvilauman valmentaja Lauri Isotalo kehuu joukkueen ryhmäytyneen hyvin ja uusien pelaajien löytäneen paikkansa. Manninen ja Pääkkönen jakavat tämän näkemyksen.

–Varmaan paras joukkuehenki joukkueessa, Pääkkönen vertaa aiempiin kokemuksiinsa.