Auran Kirkonkulman kouluun uusi lämmitysjärjestelmä – Vaihtotyön aikana rakennus voi hetkellisesti viiletä

0
Viidesluokkalaiset pelasivat Auran Kirkonkulman koulun pihalla pikipataa syyslomaa edeltävänä perjantaina.

AURA. Kirkonkulman koulu kulutti viime vuonna 17 500 litraa lämmitysöljyä, mikä maksoi Auran kunnalle noin 20 000 euroa.

Lämmitysjärjestelmän vaihto on Auran teknisen johtajan Kari Tuohen mielestä perusteltua, sillä öljy on yhä kallista ja lisäksi ARA on myöntänyt järjestelmän vaihtoon 35 prosentin energia-avustuksen.

Tuen ehtona on, että Kirkonkulman koululla hankkiudutaan eroon fossiilista polttoainetta käyttävästä järjestelmästä, vaikka se onkin hyvässä kunnossa.

Näin ollen esimerkiksi ilmalämpöpumppujen ja öljylämmityksen hybridijärjestelmä ei tullut kyseeseen.

Puskurivaraaja varmistaa

Viime keskiviikkona kokoontunut Auran tekninen lautakunta valitsi lämmitysjärjestelmän vaihdon toteuttavaksi urakoitsijaksi edullisimman tarjouksen tehneen Aurajoen LVI työ Oy:n ja itse järjestelmäksi IVLP 60 kw Dimplexin sekä siihen liitetyn 1 000 litran puskurivaraajan.

Kyseessä on ilma-vesilämpöpumppu. Puskurivaraajassa olevan sähkövastuksen avulla voidaan lisälämmittää pattereissa kiertävää vettä, mikäli ilmalämpöpumpun teho ei riitä kireimmillä pakkasilla.

Merkittävä investointi

Kun vanhaa lämmitysjärjestelmää puretaan ja uutta asennetaan, koulutalo saattaa viilentyä hetkellisesti. Kari Tuohi toivoo, että kunta ja urakoitsija saavat sovittua työskentelyajankohdan koululaisten joululomalle.

Uuden lämmitysjärjestelmän laitteet maksavat 43 000 euroa, jonka päälle ynnätään sähkö-, automaatio- ja rakennustyöt sekä sähköliittymän kasvattaminen.

Lämmitysjärjestelmän muutostyön alkuperäinen kustannusarvio on 93 000 euroa, josta ARA:n tuki kattaisi 32 550 euroa.

– Nyt saatu tarjous uudesta lämmitysjärjestelmästä on edullisempi kuin kustannusarvioon on arvioitu, Tuohi täsmentää.