Energiakonserni Adven osti Kyrön Kaukolämpö Oy:n

0
Kaukolämpöä tuottaa Kyrössä jatkossa energiakonserni Adven, joka on ostanut Kyrön Kaukolämpö Oy:n osakekannan.

PÖYTYÄ/Kyrö. Energiakonserni Adven on ostanut syyskuun lopulla Kyrön Kaukolämpö Oy:n osakekannan. Yrityskaupan myötä Advenin kaukolämpöliiketoiminta Varsinais-Suomessa kasvaa.

Kyrön taajamassa kaukolämpö tuotetaan paikallista kierrätyspuuta, metsähaketta sekä maatalouden sivutuotteita hyödyntämällä, samalla minimoiden fossiilisten polttoaineiden, kuten kevyen polttoöljyn käyttöä. Tiedotteensa mukaan Adven aikoo myös jatkossa hyödyntää polttoaineiden hankinnassa paikallista yhteistyötä.

–Adven on osoittanut olevansa erinomainen jatkaja Kyrön kaukolämpöliiketoiminnalle. Tiivis yhteistyö Advenin kanssa jatkuu myös kaupan jälkeen, niin meidän kuin kyläläisten välillä, Kyrön Kaukolämmön hallituksen puheenjohtaja Juha Salko toteaa tiedotteessa.

–Advenin vahva osaaminen ja kokemus lämpöliiketoiminnasta mahdollistavat Kyrön Kaukolämmön toiminnan edelleen kehittämisen. Tulemme esimerkiksi investoimaan lämpölaitoksen automatiikkaan ja liitämme laitoksen etävalvontajärjestelmäämme, varmistaen häiriöttömän lämmöntuotannon asiakkaillemme. Jatkamme yhteistyötä paikallisten polttoainetoimittajien kanssa uusiutuvan polttoaineen hankinnassa, Advenin yrityskaupoista vastaava johtaja Eero Pekkanen puolestaan sanoo.

ADVENILLA on yli 50 vuoden kokemus alalta. Energiakonserni työllistää yhteensä 580 henkeä ja vastaa yli 350 laitoksen toiminnasta Euroopassa kokonaisenergiantuotannon ollessa 5 terawattituntia (TWh). Suomessa Adven toimittaa kaukolämpöä yli 20 paikkakunnalla.

–Meille on tärkeää varmistaa, että asiakkaamme saavat paikallisesti tuotettua lämpöä aina sujuvasti vuoden jokaisena päivänä. Panostamme energiatehokkuuden jatkuvaan kehittämiseen ja varmistamme saatavilla olevan polttoaineen optimaalisen ja kustannustehokkaan hyödyntämisen. Näin aiomme toimia myös Kyrössä. Lisäksi tuomme Kyrön asiakkaillemme käyttöön kulutusseurantaa ja budjetointia helpottavat digitaaliset palvelut, Advenin kaukolämpöliiketoiminnan asiakkuuspäällikkö Juha Kuivinen kertoo.

Advenin liikevaihto on 337 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma 1,320 miljoonaa euroa.

Kyrön Kaukolämpö Oy:n perustettu vuonna 2 012 ja ensimmäinen asiakas kytkettiin yrityksen rakentamaan runkoverkkoon vuonna 2 013. Asiakkaana ovat olleet paikalliset kerrostalot, rivitalot, liiketilat, teollisuustilat ja kunnan tiloja, kuten koulukeskus. Kaukolämpöverkko on pituudeltaan noin 7 kilometriä ja lämpö tuotetaan biopohjaisia polttoaineita hyödyntämällä. Kaukolämmön käytöllä Kyrön kylä säästää vuosittain noin 700 000 öljylitraa.