Kyrön kunnantalon kuntoarvio valmistui – Tarvittavat remontit nielevät satojatuhansia euroja

0
Pöytyän kunnanviraston Kyrön toimipiste.

PÖYTYÄ / Kyrö. Kyrön kunnantalon eli Pöytyän kunnanviraston Kyrön toimipisteen saneeraus aloitettiin viime vuonna uusimalla matalan osan vesikaton tiilikate peltikatteeksi. Kuluvalle vuodelle oli varattu 10 000 euron määräraha saneerauksen suunnitteluun. Valtuusto päätti käyttää sen kuntokartoitukseen sekä hankesuunnitelmaan.

Kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus sekä talotekninen kuntoarvio valmistuivat syyskuussa ja tekninen lautakunta sai ne tiedokseen.

Kosteus- ja sisäilmateknisen kuntotutkimuksen johtopäätöksissä todetaan, että Kyrön toimipisteen salaojien toiminta olisi tarkistettava. Alapohjassa ei havaittu laajamittaisia kosteusvaurioita, mutta yksittäiset vauriokohdat tulisi korjata ja tietyt tilapinnat uusia.

Ulkoseinien ja sokkelin osalta suositellaan tiilijulkisivun paikallisten vaurioiden korjaamista sekä sokkelirakenteen tarkempaa tutkimusta ja korjaamista. Rakennuksen ikkunat sekä alkuperäiset puurakenteiset ulko-ovet ovat huonossa kunnossa. Yläpohjasta löydettiin rakennusjätettä.

Toimenpidesuosituksissa todetaan, että kuparikaton osuudelle olisi tehtävä kuntotutkimus. Sadeveden ohjauksissa havaittiin puutteita ja lisäksi katolla huomattiin yksittäinen vuotokohta.

Rakennuksen väliseinät ovat hyväkuntoisia yksittäistä kosteusvauriokohtaa lukuun ottamatta. Tutkimuksessa suositellaan vauriokohdan tarkempaa määrittämistä ja sen korjaamista. 1–5 vuoden kuluessa tehtävien korjaustoimenpiteiden hinnaksi kuntotutkimuksessa arvioidaan yhteensä 299 500 euroa.

Taloteknisen kuntoarvion lopussa olevista toimenpide-ehdotuksista ei ole mainittu hinta-arviota. Se noussee tuntuvaksi, sillä talon rakennusautomaatio on vanhentunutta ja ilmanvaihtokoneet sekä vesijohdot ovat käyttöikänsä päässä.