Pöytyän pesäpalloilijoille uudet pukutilat pika-aikataululla – Pohjatöihin on aikaa reilu kuukausi

0
Paavo Kallio esittelee heikkokuntoista vierasjoukkueen suihkutilaa Kaulanperän pesäpallokentän huoltorakennuksessa.

PÖYTYÄ/Kaulanperä. Pöytyän tekninen lautakunta päätti laajentaa Kaulanperän pesäpallokentän huoltorakennusta ja saneerata pukuhuoneet. Työn on määrä valmistua toukokuuhun 2024 mennessä.

Kunnan tekninen johtaja Tarmo Rantanen toteaa aikataulun tiukaksi. Hänen mukaansa laajennusosan pohjatyöt on käynnistettävä välittömästi ja ne on saatava kuntoon ennen pakkasia. Rantanen laskelmoi, että tehokasta työaikaa on pohjan osalta reilu kuukausi, korkeintaan kaksi.

Työt tullaan toteuttamaan tuntitöinä paikallisilla rakennus-, sähkö- ja putkiurakoitsijoilla. Loppuvuonna syntyvät kustannukset katetaan kunnan perusparannushankkeisiin varatuista investointimäärärahoista.

Ensi vuodelle kunta varaa huoltorakennuksen remonttiin 40 000 euron investointimäärärahan. Koko hankkeen kustannusarvio on noin 60 000 euroa. Lisäksi Pöytyän Urheilijat osallistuu hankkeeseen talkoovoimin ja noin 10 000 euron budjetilla.

Pesäpalloliitto vaatii parannuksia

Pöytyän Urheilijoiden Pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio kertoo Pesäpalloliiton huomauttaneen Kaulanperän kentän pukuhuoneiden heikosta kunnosta jo 2021, kun Pöytyän naiset nousivat ensimmäisen kerran Superpesikseen.

Tuolloin kenttä rakennettiin superpesiskelpoiseksi, mutta talkoolaisten voimavarat ja seuran talous eivät riittäneet huoltorakennuksen ja pukuhuoneiden ajanmukaistamiseen. Kuluneella kaudella Pöytyän Urheilijoiden naisjoukkue pelasi Ykköspesistä ja nousi takaisin Superiin.

– Mikäli olisimme jatkaneet Ykkösessä, olisimme sinnitelleet vanhoissa pukuhuoneissa. Nyt ei oikein ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä remonttia, Kallio sanoo.

Keskeinen ongelma vanhoissa tiloissa on ahtaus.

– Joukkueessa on 14 pelaajaa, kaksi pelinjohtajaa, joukkueenjohtaja ja huoltajat. Osa tavaroista on jouduttu jättämään pukuhuoneiden ulkopuolelle sään armoille. Huoltohenkilöt tavaroineen eivät ole mahtuneet lainkaan pukuhuoneisiin, Kallio selventää.

Myös suihkutilat ovat riittämättömät, kun molemmissa pukuhuoneissa on vain kaksi suihkua. Pukuhuoneissa ja etenkin suihkutiloissa on ajan patinaa sekä hometta.

Kallio muistuttaa, ettei huoltorakennus pukuhuoneineen ole pelkästään superjoukkueen käytössä. Pöytyän Urheilijoilla on yhteisjoukkueet mukaan laskettuina 14 joukkuetta, joiden pelaajille pukuhuone on kuin toinen koti.

Laajennusosa terassin paikalle

Rakennusmestari Ari Laineen laatiman luonnossuunnitelman mukaan 30 neliömetrin laajennusosa rakennetaan huoltorakennuksen terassin kohdalle.

Laajennukseen tulee kotijoukkueen pukuhuone- ja kokoustilaa, neljä suihkua, inva-wc ja tavallinen wc. Myös vierasjoukkueen puolelle tehdään neljä suihkua ja sielläkin wc-tilat saneerataan.

Pukuhuoneiden penkit uusitaan siten, että varusteita voidaan sijoittaa niiden alle ja lisäksi jokaiselle pelaajalle tulee oma loosi. Paavo Kallio kertoo, että pukusuojien rakenteet on tarkoitus tehdä Pöytyän Urheilijoiden talkootyönä.

Talkoolaiset tulevat myös siistimään pesäpallokentän lähimaastoa kivistä ja risukoista, jotka ovat vaaraksi pallon perään syöksyville pelaajille.