Suomen Kylät ja Suomen Tieyhdistys etsivät Suomen surkeinta kylätietä

0

TIESTÖ. Suomen Kylät ry ja Suomen Tieyhdistys ry etsivät Suomen surkeinta kylätietä. Yhdistykset ovat pistäneet pystyyn kuvakilpailun: tielläliikkujia pyydetään lähettämään surkeasta tiestä valokuva ja kertomaan samalla, miten kyseinen tie hankaloittaa heidän elämäänsä.

Suomen surkein kylätie vuosimallia 2023 tullaan valitsemaan yleisöäänestyksellä marraskuun lopulla.

Suomen Tieyhdistys ry ja Suomen kylät ry haluavat kuvakilpailulla muistuttaa, että vähäliikenteinen maaseudun tie ei ole vähempiarvoinen, vaan maaseudun tiestö on Suomen kaupunkien ja kasvukeskusten elämää mahdollistavaa lähiverkkoa, joka tuottaa monenlaista taloudellista ja henkistä hyvinvointia sekä maaseudulle että kaupunkeihin.

Viime vuonna kilpailun voitti Olli Alakorvan ottama kuva Siikajoella sijaitsevasta Siikajoentien sorapintaisesta osuudesta (Mt 807). Voitto huipentui Suomen surkeimman kylätien kansanjuhlaan Siikajoella. Järjestäjät lähettivät myös entiselle liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle kuvakalenterin kilpailukuvien parhaista paloista.

Näin osallistut kilpailuun: Kuvaa ja kerro kuinka tiestön kehno kunto on vaikeuttanut sinun elämääsi? Toimita kuvasi ja perustelusi kehnosta kylätiestä lomakkeella. Kilpailun ohjeet ja säännöt löytyvät sivustolta: www.suomenkylat.fi/surkeinkylatie

Vuonna 2022 kilpailun voitti Olli Alakorvan ottama kuva Siikajoella sijaitsevasta Siikajoentien sorapintaisesta osuudesta (Mt 807).